Stiri de ultima ora

Chirilă, mesaj de la protestul diasporei: „Să nu abandonăm ideea că am putea reconstrui ţara noastră. Există vinovaţi şi ei trebuie să plătească“ VIDEO

Chirilă, mesaj de la protestul diasporei: „Să nu abandonăm ideea că am putea reconstrui ţara noastră. Există vinovaţi şi ei trebuie să plătească“ VIDEO
Monden
Actorul şi cântăreţul Tudor Chirilă a transmis un mesaj din Piaţa Victoriei, acolo unde peste 20.000 de persoane participă la mitingul diasporei, la un an de la reprimarea violentă a protestelor din 10 august.

Tudor Chirilă, nelipsit de la protestele de stradă şi unul dintre cei mai critici cetăţeni când vine vorba de problemele societăţii româneşti, a transmis un mesaj din Piaţa Victoriei, acolo unde se desfăşoară mitingul diasporei, la un an de la protestele reprimate violent de jandarmi, în 10 august 2018. 

Cântăreţul a vorbit despre motivele pentru care participă la protest, dar şi despre schimbările la nivelul conducerii Jandarmeriei.

Sebastian Cucoş, unul dintre şefii jandarmeriei pus sub urmărire penală în dosarul intervenţiei violente a forţelor de ordine la protestul diasporei din 2018, andarmeriei Bucureşti. El nu a coordonat însă  jandarmi la protestul de sâmbătă, 10 august 2019, deoarece se află în concediu, potrivit Mediafax. 

Artistul este optimist şi crede că cetăţenii nu ar trebui să abandoneze ideea că România ar putea fi „reconstruită“, dar pentru asta fiecare cetăţean ar trebui să lupte împotriva corupţiei. 

„Eu mă aflu aici ca să-mi amintesc de ce s-a întâmplat anul trecut, ca să întăresc ideea că avem nevoie de justiţie, de un stat de drept, că ar trebui ca fiecare cetăţaen să lupte împotriva corupţiei, fie ea corupţia de birou sau de oricare vrea şpagă când intri într-un spital, fie ea corupţie mai mare, şi că ar trebui totuşi să nu abandonăm ideea că am putea, într-un fel sau altul, să reconstruim ţara noastră. Sigur, nu cu hoţii care sunt încă la putere, pentru că dispariţia unuia nu rezolvă esenţa mizerabilă a acestor partide şi a acestui partid care face ce vrea în România, dar speranţa este că, la un moment dat, ţara asta se poate îndrepta. Şi mai e o chestie. Până la urmă, protestul înseamnă «Suntem aici, vă vedem şi nu ne convine ceea ce faceţi». Până la vot, este o altă cale democratică de a-ţi exercita dreptul la opinie. Asta când nu se întâmplă diversiuni şi totul e deturnat în alte sensuri. Sperăm că acest 10 august va fi diferit şi cei care sunteţi acasă, ieşiţi din casă, dacă vă pasă“, a încheiat cântăreţul. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus