Stiri de ultima ora

China redeschide tabăra de bază pentru escaladarea versantului nordic al Everestului

China redeschide tabăra de bază pentru escaladarea versantului nordic al Everestului
Monden
Tabăra de bază de pe versantul nordic al Everestului, din regiunea Tibetului, care fusese închisă după cutremurul de 7,8 grade din luna aprilie, resimțit mai ales în Nepal, se va redeschide începând de la 1 iulie au informat autoritățile chineze marți, transmite EFE.

Această tabără situată la o altitudine de 5.200 de metri, a înregistrat anul trecut un număr record de 59.100 de vizitatori și a fost închisă în 2015, din motive de securitate, după ce seismul din 25 aprilie a provocat moartea a 19 alpiniști și ghizi montani în zona nepaleză a celui mai înalt munte din lume, cu o altitudine de 8.848 de metri.

Agenția chineză de știri Xinhua a avertizat, fără a da detalii, că unele dintre drumurile care duc spre tabăra de bază vor fi supuse unor controale de trafic sau vor rămâne în continuare închise.

Cutremurul din 25 aprilie și replica lui de 7,3 grade din 12 mai s-au soldat în Nepal cu 8.600 de morți și 18.800 de răniți, potrivit celui mai recent bilanț oficial. Mișcarea telurică din luna aprilie a fost cea mai puternică înregistrată în această țară asiatică în ultimii 80 de ani.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus