Stiri de ultima ora

Cele mai frumoase piese de jazz. Top 10 all time

Jazz-ul este unul din stilurile de muzică profunde, care au ceva de zis, care liniștesc sufletul și care merge fără probleme și improvizat. Instrumentele, vocea și ritmul trebuie să fie perfect armonizate, ceea ce face ca piesele de jazz să bucure pe oricine. Iată un top 10 all time cu cele mai bune piese de jazz.

Georgia on my Mind, Ray Charles, este clar una dintre cele mai bune piese de jazz și merită locul 10. Se voia de ceva vreme să se cânte și despre sud și sudiști, iar această piesă e cea mai reușită. Poate fi considerată la fel de bine și ca o piesă de dragoste, Georgia poate fi și o persoană.

Pe locul 9, Duke Ellington & His Orchestra, Take the A Train, a fost scrisă de Strayhorn în 1941. A fost preluată apoi de Ellington și a avut un succes incredibil.

Locul 8 este ocupat de Chet Baker cu My Funny Valentine. Piesa a fost scrisă în 1937 pentru personajul lui Mitzi Green din Babes in Arms, a fost una dintre cele mai cântate piese, de la Miles Davis, Chet Baker, Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald la Sinatra și mulți alți gigantici ai muzicii.

Cele mai frumoase piese de jazz. Top 10 all time – Dave Brubeck, Take Five

Take five, Dave Brubeck Quartet, este poate una dintre cele mai cunoscute piese de jazz din lume și merită locul 7. Piesa a devenit cea mai bună piesă instrumentală de jazz, a făcut rapid un milion de vânzări și este și acum printre cele mai ascultate piese de jazz din lume.

As Time Goes By, pe locul 6, este una dintre piesele rare care a intrat în conștiința publicului atât de ușor. Scrisă în 1931 pentru filmul Everybody’s Welcome, este mai cunoscută în Casablanca și este considerată una dintre cele mai populare piese de film din secolul 20.

Pe locul 5 se află Summertime, Sidney Bechet, scrisă pentru piesa de operă Porgy și Bess. Este o piesă admirată atât de artiști ca Billie Holiday sau Miles Davis, cât și de artiști ca The Zombies, The Doors, Janis Joplin sau Paul McCartney. Oricum, cea mai bună interpretare este cea a sopranei care cântă și la saxofon, Sidney Bechet.

Pe locul 4, Round Midnight, Miles Davis, care deși scrisă de Monk, varianta lui Davis este cea mai iconică dintre toate variantele. Inspiră liniște, pace și a te simți bine.

Locul 3 este ocupat de una dintre cele mai apreciate piese de jazz din toate timpurile,   Isham Jones ,Stardust. În 1927 a fost hitul anului și a rămas printre cele mai populare piese de jazz all time.

Cele mai frumoase piese de jazz. Top 10 all time – All The Things You Are, Art Tatum

All The Things You Are, Art Tatum, 1953 ocupă locul 2 în top 10 cele mai bune piese de jazz all time. Compusă pentru muzicalul Very Warm for May, 1939, și a devenit foarte repede hit, chiar dacă filmul nu a fost de mare succes. Cea mai bună interpretare este cea din 1944 a lui Art Tatum.

Ce poate fi mai bun decât o piesă care a stat în top 1 un an întreg? Body & Soul, Coleman Hawkins, care a fost interpretată înainte de Louis Armstrong, dar saxofonistul Hawkins a explorat în așa fel piesa încât a redat cel mai bine profunzimea și oportunitățile de improvizare. 
OkMagazine.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus