Stiri de ultima ora

Ce sumă primeşte Mary Austin, fosta logodnică a lui Freddie Mercury, din încasările „Bohemian Rhapsody“

Ce sumă primeşte Mary Austin, fosta logodnică a lui Freddie Mercury, din încasările „Bohemian Rhapsody“
Monden
Fosta logodnică a celebrului Freddie Mercury, Mary Austin (67 de ani), va primi o sumă considerabilă din câştigurile „Bohemian Rhapsody“, filmul ce a primit Globul de Aur anul acesta şi are încasări de peste 650 de milioane de euro la nivel global.

După ce „Bohemian Rhapsody“ a câştigat trofeul pentru Cel mai bun film în cadrul galei Globurilor de Aur 2019 şi a strâns din vânzarea biletelor 675 de milioane de euro, Mary Austin, fosta iubită a lui Freddie Mercury, va primi o parte din aceşti bani, relatează Daily Mail .

Datorită succesului pe care l-a avut pelicula, Austin va primi frumoasa sumă de 45 de milioane de euro.

Mary Austin avea 19 ani când l-a cunoscut pe Mercury, în 1970, şi era studentă la Arte. Ulterior, cei doi s-au mutat împreună înainte ca el să devină faimos. Logodna celor doi s-a sfârşit atunci când Mercury i-a spus că este homosexual, însă cei doi au rămas buni prieteni până la moartea artistului. 

După moartea lui Mercury din 1991, fosta sa logodnică urma să primească jumătate din viitoarele câştiguri, iar restul averii a fost împărţită între părinţii şi sora artistului, iar după moartea părinţilor lui Freddie Mercury, acţiunile deţinute de Austin au crescut la 75%.

În plus, artistul i-a lăsat şi vila sa din Londra, în care locuieşte şi actualmente, estimată la mai mult de 22 de milioane de euro, precum şi o mare parte din avere, care atunci însuma 10 milioane de euro. Această avere include o colecţie de artă şi mobilă ce i-a aparţinut regelui Ludovic al XV-lea. De altfel, toate câştigurile trupei Queen sunt împărţite între cei trei membri ai formaţiei şi Mary Austin, care primeşte în jur de 19% din profituri. 

Mary Austin FOTO Daily Mail

În prezent, Mary Austin nu ţine legătura cu membrii formaţiei şi nu a fost implicată în producţia filmului „Bohemian Rhapsody“, în care a fost interpretată de actriţa Lucy Boynton. Totuşi, ea a avut o întâlnire privată cu Rami Malek, care l-a interpretat pe Freddie Mercury. 

În ciuda criticilor privind scenariul, Cel mai bun film-dramă , în timp ce actorul egiptean Rami Malek a câştigat primul său Glob de Aur pentru portretizarea lui Freddie Mercury. 

Despre Freddie Mercury 

Freddie Mercury pe numele său adevărat Farrokh Bulsara, s-a născut pe insula africană Zanzibar. 

Considerat ca fiind unul din cei mai buni căntăreţi din toate timpurile, Freddie Mercury avea o voce deosebită şi distinctivă, incluzând un ambitus de 4 octave. Deşi vorbea pe tonalităţi de bariton, el cânta majoritatea melodiilor ca tenor. 

Mercury a compus zece melodii din cele şaptesprezece de pe albumul „Greatest Hits“ al formaţiei Queen: „Seven Seas of Rhye“, „Killer Queen“, „Bohemian Rhapsody“, „Somebody to Love“, „Good Old-Fashioned Lover Boy“, „We Are the Champions“, „Bicycle Race“, „Don t Stop Me Now“, „Crazy Little Thing Called Love“ şi „Play the Game“.

Mercury este recunoscut pentru prestaţiile live, care erau de obicei pe stadioane mari. Una din cele mai notabile performanţe al lui Mercury cu Queen a avut loc la Live Aid în 1985, când un stadion întreg de 72,000 de oamenii au bătut din palme, au cântat. Performanţa celor de la Queen la acest eveniment a fost declarată de mulţi specialişti drept cel mai bun concert din toate timpurile.

Conform cărţii lui Jim Hutton, „Mercury and Me“, Mercury a fost diagnosticat cu SIDA în primăvara anului 1987, puţin după Paşte. În acelaşi an, Mercury a declarat că testul său a ieşit negativ. În ciuda negaţiilor, presa britanică a continuat zvonurile în anii următori, din cauza stării psihice a lui Mercury şi din cauza lipsei de turnee a celor de la Queen.

    

Mercury a continuat să înregistreze melodii în studio până cu o lună înainte de a muri în noiembrie 1991. În ultimul său an de viaţă, Queen era la apogeul succesului, albumul „Innuendo“ intrând în topurile britanice pe locul întâi şi vânzându-se în 250.000 de exemplare doar în prima săptămână de la lansare. 

Pe data de 22 noiembrie, 1991, Mercury l-a chemat pe managerul trupei Queen la el acasă în Kensington, pentru a discuta o declaraţie publică. A doua zi, 23 noiembrie, următorul anunţ a fost făcut din partea lui Freddie Mercury:

„În urma relatărilor din presă din ultimele două săptămâni, doresc să confirm că am fost testat seropozitiv şi că am SIDA. Am simţit că este corect să ţin această informaţie doar pentru mine până acum pentru a proteja intimitatea celor din jurul meu. Acum a venit timpul pentru ca prietenii şi fanii mei din toată lumea să afle adevărul şi sper că toată lumea se va alătura doctorilor mei în lupta acestei boli teribile. Intimitatea a fost mereu specială pentru mine şi sunt cunoscut pentru lipsa de interviuri. Vă rog să înţelegeţi că această politică va continua“.

Puţin după 24 de ore de la declaraţia de presă, Mercury a murit pe data de 24 noiembrie 1991 la vârsta de 45 de ani. Decesul a fost provocat de bronhopneumonie, cauzată de SIDA. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus