Stiri de ultima ora

Ce artişti străini susţin recitaluri în finala Eurovision România 2019: „Aştept cu nerăbdare să intru în atmosfera boemă a micului Paris“

Ce artişti străini susţin recitaluri în finala Eurovision România 2019: „Aştept cu nerăbdare să intru în atmosfera boemă a micului Paris“
Monden
Alături de cei 12 concurenţi din România şi din străinătate, doi invitaţi speciali vor urca pe scena Sălii Polivalente în marea finală Eurovision România 2019, ce va avea loc duminică, 17 februarie.

Artista Emmelie de Forest (25 de ani), laureata Eurovision Song Contest 2013, şi Inis Neziri (17 ani), distinsă cu Marele Trofeu al Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2018, urcă pe scena finalei Selecţiei Naţionale Eurovision 2019, duminică, 17 februarie. 

Compozitoare şi interpretă, Emmelie de Forest a devenit celebră în anul 2013, când a câştigat trofeul Eurovision cu piesa „Only Teardrops“, pe care o va cânta şi pe scena finalei naţionale. Au urmat turnee şi sesiuni de înregistări în mai multe ţări, iar în această perioadă artista daneză pregăteşte un nou material discografic.

Spre deosebire de Inis, care vine după experienţa din Braşov, unde a câştigat Cerbul de Aur, Emmelie de Forest este la prima vizită în ţara noastră.

„Invitaţia de a urca pe scena Selecţiei Naţionale mă onorează. Duminică, voi cânta pentru prima dată în ţara voastră, aşa că aştept cu nerăbdare să intru în atmosfera boemă a micului Paris“, declară câştigătoarea Eurovision Song Contest 2013. 

„Publicul din România este extraordinar şi sunt convinsă că va aprecia recitalul pe care l-am pregătit pentru acest show“, a punctat artista daneză.

La rândul ei, Inis Neziri mărturiseşte că „după experienţa fabuloasă de la Cerbul de Aur, am primit cu bucurie propunerea echipei TVR de a cânta pe scena Eurovision România. Revin cu mare plăcere în  ţara voastră, unde mă voi reîntâlni cu profesioniştii pe care i-am cunoscut la Braşov, pentru un nou proiect important în cariera mea“.

Tânăra artistă albaneză nu este la prima experienţă Eurovision, participând, la doar 16 ani, la Festivali I Kenges – selecţia naţională din Albania – cu melodia compoziţie proprie „Piedestal“.  

   

Olivier Kaye, Letiţia Moisescu & Sensibil Balkan, Laura Bretan, Ester Peony, Linda Teodosiu şi Aldo Blaga sunt Ei se alătură concurenţilor care au trecut de prima semifinală: Trooper, Teodora Dinu, Dya & Lucian Colareza, Claudiu Mirea, Bella Santiago şi Vaida (calificată datorită votului publicului). 

Sub sloganul „Dare to dream”, Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai. La ediţia cu numărul 64 a competiţiei muzicale, alături de România s-au mai înscris 41 de ţări.   

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de reprezentanta Israelului, Netta, cu piesa „Toy”.

Articole similare :
comments powered by Disqus