Stiri de ultima ora

Cate Blanchett a mărturisit că a fost hărţuită sexual de Harvey Weinstein: „Sper să ajungă la închisoare“

Cate Blanchett a mărturisit că a fost hărţuită sexual de Harvey Weinstein: „Sper să ajungă la închisoare“
Monden
Actriţa australiană Cate Blanchett (48 de ani) a mărturisit că se numără printre actriţele care au fost hărţuite sexual de producătorul de film american Harvey Weinstein (66 de ani).

Actriţa, care a apărut în mai multe filme produse de Weinstein, printre care „The Aviator“ şi „Carol“, a făcut acuzaţia în cadrul unui interviu pentru „Variety“ . Întrebată dacă Weinstein a hărţuit-o sexual, Blanchett a răspuns afirmativ. 

Deşi s-a ferit să detalieze, este pentru prima dată când Cate Blanchett, o înfocată susţinătoare a campaniei „Time’s Up“, vorbeşte despre comportamentul inadecvat al mogulului faţă de ea.

„Da, m-a hărţuit sexual. Dar cred că în primul rând a vânat, la fel ca majoritatea prădătorilor, peroane vulnerabile. Am avut un presentiment rău în privinţa lui. Îmi spunea des: «Noi nu suntem prieteni». Îmi spunea asta pentru că am refuzat să fac anumite lucruri pe care mi le-a cerut“, a declarat Blanchett. 

În plus, vedeta a declarat răspicat că speră ca Harvey Weinstein să ajungă în spatele gratiilor. 

Harvey Weinstein este cel mai detestat personaj din America după ce la finele anului trecut au ieşit la iveală abuzurile sale, aproape 100 de femei acuzându-l pe producătorul american de film că le-a hărţuit sexual, le-a violat şi le-a şantajat, printre acestea numărându-se nume de top de la Hollywood -  Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow , Rose McGowan, Asia Argento, Ashley Judd, Léa Seydoux şi Cara Delevingne. 

Foarte multe voci susţin că Harvey Weinstein a reuşit să-şi ascundă abuzurile vreme de 30 de ani cu complicitatea oamenilor din industrie. În timp ce unii neagă că ar fi ştiut, alţii recunosc voalat că ştiau unele detalii şi recunosc că producătorul a avut o influenţă extraordinară şi a fost de neatins până acum. şi că zvonurile au apărut încă din anii 90, dar nimenu nu a fost interesat să cerceteze. Totuşi, starul, care a admis că a fost prieten bun cu Weinstein vreme de 20 de ani, a precizat că nu cunoştea gravitatea faptelor sale. 

După izbucnirea scandalului, pe lângă oprobriul public, Harvey Weinstein a fost concediat de la propria companie,  a fost părăsit de soţie,  a fost suspendat din organizaţia care decernează premiile BAFTA şi de Academia Americană de Film, care decernează Oscarurile, şi este anchetat de Poliţia metropolitană din Londra şi de New York Police Department (NYPD), riscând până la 25 de ani de închisoare dacă se ajunge în instanţă şi acuzaţiile sunt dovedite, având în vedere că multe dintre ele s-au petrecut în urmă cu zeci de ani. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus