Stiri de ultima ora

Câştigătorii BAFTA 2019: lista celor mai bune filme şi a celor mai buni actori, potrivit Academiei Britanice

Câştigătorii BAFTA 2019: lista celor mai bune filme şi a celor mai buni actori, potrivit Academiei Britanice
Monden
Tragicomedia istorică „The Favourite“, regizată de Yorgos Lanthimos, a câştigat cele mai multe trofee, însă drama „Roma“ a lui Alfonso Cuarón s-a impus la principalele categorii de la premiile BAFTA 2019.

Lungmetrajele „The Favourite“ şi „Roma“ au fost marele câştigătoare ale celei de-a 72-a gală a premiilor Academiei Britanice de Film, care a avut loc duminică seară la Royal Albert Hall din Londra.

Intrând în competiţie cu 12 nominalizări, „The Favourite“ a reuşit să înscrie cele mai multe victorii la gala BAFTA 2019, respectiv 7, printre care la categoriile Cel mai bun film britanic, Cea mai bună actriţă în rol principal (Olivia Colman), dar şi Cea mai bună actriţă în rol secundar (Rachel Weisz).

„Roma“ însă a fost vedeta galei, reuşind să obţină cele mai importante trofee BAFTA 2019 - Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (Alfonso Cuaron), Cea mai bună imagine şi Cel mai bun film într-o limbă străină. 

Pentru prima dată nominalizat la BAFTA, Rami Malek a fost desemnat Cel mai bun actor în rol principal pentru portretizarea legendarului Freddie Mercury în „Bohemian Rhapsody“. Actorul egiptean i-a dedicat trofeul muzicianului, pe care l-a numit „cel mai grozav inadaptat pentru că a fost neclintit, neînfricat şi nu a acceptat niciun compromis“. 

De asemenea, Spike Lee a câştigat primul său trofeu BAFTA la categoria Cel mai bun scenariu adaptat pentru „BlacKkKlansman“, în timp ce Bradley Cooper a primit premiul pentru Cea mai bună coloană sonoră din „A Star is Born“. 

Marele perdant ai galei BAFTA 2019 a fost „First Man“, care a primit şapte nominalizări, la fel ca „Bohemian Rhapsody“, „Roma“ şi „A Star is Born“, însă nu a câştigat niciun premiu. De asemenea, „Cold War“, al lui Pawel Pawlikowski, nu a reuşit să traducă în victorie niciuna dintre cele patru nominalizări la BAFTA 2019. „Can You Ever Forgive Me?“, „Mary Queen of Scots“, „Mary Poppins Returns“ şi „Stan & Ollie“, de asemene, au ratat toate cele trei nominalizări pe care le-a primit fiecare.

Cea de-a 72-a gală a premiilor BAFTA a fost prezentată pentru a doua oară consecutiv de actriţa Joanna Lumley, care nu a ratat şansa de a ironiza gala premiilor Oscar 2019, care nu va avea o gază:  „Slavă Cerului că BAFTA chiar are o gazdă, dar suspectez că ar avea legătură cu faptul că nu am Twitter“.

Articole similare :
comments powered by Disqus