Stiri de ultima ora

Câştigători Grammy 2017: Adele şi David Bowie, cele mai multe trofee. Lista completă a câştigătorilor

Câştigători Grammy 2017: Adele şi David Bowie, cele mai multe trofee. Lista completă a câştigătorilor
Monden
Câştigători Grammy 2017: Adele şi David Bowie au reuşit să obţină cele mai multe trofee la cea de-a 59-a gală de decernare a premiilor Grammy. Lista completă a câştigătorilor, în continuare.

Adele şi Beyoncé au primit nominalizări la cele mai importante categorii ale premiilor Grammy 2017, inclusiv Cel mai bun album şi Cea mai bună melodie. La principalele trei categorii va concura şi Adele cu hit-ul „Hello“ şi albumul „25“, care i-au adus un număr total de cinci nominalizări. Artista britanică s-a impus la toate cele trei categorii în 2012 cu precedentul material discografic, intitulat „19“.

După ce recent Lady Gaga a plonjat de pe acoperişul stadionului NRG din Houston şi a intrat în istoria galelor Super Bowl cu un recital spectaculos, Lady Gaga a cântat alături de Metallica la gala premiilor Grammy.

În topul artiştilor care au primit cele mai multe nominalizări la Grammy 2017 urmează Drake, Rihanna şi Kanye West, care vor concura la opt categorii.

Rapperul Kanye West, care a primit 8 nominalizări în acest an pentru albumul „The Life of Pablo“, a primit 68 de nominalizări la premiile Grammy în întreaga lui carieră şi a câştigat acest trofeu de 21 de ori.

Cântăreţul britanic David Bowie, care a murit în ianuarie, la două zile după ce îşi lansase ultimul album de studio, „Blackstar“, a primit patru nominalizări la premiile Grammy 2017, inclusiv la categoria Cel mai bun album rock alternativ. De asemenea, cântăreţul american Prince, care a murit în aprilie, a primit o nominalizare pentru ultimul său disc, „Hit n Run Phase Two“, la categoria Cel mai bun montaj al unui album non-clasic.

Cântăreaţa de country-pop, Kelsea Ballerini şi trupa daneză Lukas Graham au debutat pe scena premiilor Grammy, la cea de-a 59-a ediţie. Mai mult, Actriţa, cântăreaţa şi compozitoarea Cynthia Erivo a fost pe scenă împreună cu John Legend, aducând un tribut mzicienilor care au murit anul trecut, scrie News.ro.

Premiile Grammy sunt cele mai prestigioase distincţii din industria muzicală americană şi sunt atribuite în fiecare an de reprezentanţii The Recording Academy în 84 de categorii. Cea de-a 59-a gală de decernare a premiilor Grammy a fost prezentată de James Corden.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus