Stiri de ultima ora

Câştigător-surpriză la SAG Awards 2019, considerate cel mai bun indicator pentru Oscaruri. Lista completă a premiaţilor

Câştigător-surpriză la SAG Awards 2019, considerate cel mai bun indicator pentru Oscaruri. Lista completă a premiaţilor
Monden
Protagoniştii din „Black Panther“ sunt marii câştigători ai galei SAG Awards 2019 FOTO Guliver/Getty Images

Premiile Sindicatului Actorilor Americani sunt considerate cel mai bun barometru pentru câştigătorii Oscar, iar gala din acest an a rezervat o mare surpriză: filmul cu supereroi „Black Panther“ a ieşit învingător şi a surclasat producţiile considerate favorite, „şifonând“ puţin previziunile specialiştilor pentru cel mai aşteptat eveniment din cinematografie.

Lungmetrajul „Black Panther“, regizat de Ryan Coogler, a fost desemnat marele câştigător la gala premiilor Sindicatului Actorilor Americani, care ajută la conturarea marilor favoriţi la Oscar. 

Producţia cu supereroi „Black Panther“ a învins filme precum „A Star is Born“, „Bohemian Rhapsody“ şi „BlacKkKlansman“, considerate principalele favorite, şi s-a impus la cea mai importantă categorie a premiilor SAG 2019 – Cea mai bună distribuţie. 

Drama romantică „A Star is Born“, cu Lady Gaga şi Bradley Cooper, era favorită la SAG Awards 2019, cu patru nominalizări, însă nu a primit niciun trofeu. Şi „The Favourite“ al lui Yorgos Lanthimos şi „BlacKkKlansman“ al lui Spike Lee au fost trecute cu vederea, după ce au primit câte trei nominalizări, notează News.ro. 

În general, SAG Awards este un indicator major pentru Oscaruri, câştigătorii categoriei Cel mai bun film fiind aproape întotdeauna aceiaşi recompensaţi şi de Sindicatul Actorilor Americani. Totuşi, două dintre cele mai nominalizate filme la Oscar 2019 au fost ocolite la SAG Awards 2019. În timp ce „The Favourite“ a primit nominalizări pentru interpretările actriţelor principale, „Roma“ a fost omisă complet, deşi ambele au câte 10 nominalizări la Oscar 2019. 

În plus, „Black Panther“ este şi primul lungmetraj Marvel nominalizat la Oscar 2019 la categoria Cel mai bun film. Prima adaptare Marvel pentru marile ecrane cu un supererou de culoare, a avut un succes fenomenal în privinţa încasărilor, dar a reuşit să ajungă şi la inimile cinefililor şi a criticilor, fiind inclus de Institutul American de Film în topul celor mai bune producţii lansate în 2018. 

În ceea ce priveşte interpretările, Glenn Close a fost premiată pentru rolul principal din „The Wife“, pentru care a primit anul acesta un Glob de Aur şi o nominalizare la Oscar 2019, iar Rami Malek, pentru cel din „Bohemian Rhapsody“, care i-a adus, de asemenea, un Glob de Aur şi o nominalizare la premiile Academiei Ameticane de Film.

Emily Blunt a fost desemnată Cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru rolul din horror-ul „A Quiet Place“, în timp ce Mahershala Ali a fost recompensat pentru rolul secundar din „Green Book“, pentru care a primit un Glob de Aur şi o nominalizare la Oscar 2019.

Cât priveşte programele de televiziune, „The Marvelous Mrs. Maisel“ a primit trei distincţii – Cea mai bună distribuţie a unui serial de comedie, Cea mai bună actriţă (Rachel Brosnahan) şi Cel mai bun actor (Tony Shalhoub).

Articole similare :
comments powered by Disqus