Stiri - Editia din date de 28-11-2014

Arhiva stiri din data de:
28-11-2014 Stiri de ultima ora din

Capitala aprinde sâmbătă luminile de Crăciun şi deschide târgul „Bucharest Christmas Market"

Monden
Anul acesta, luminile de Crăciun se vor aprinde mai devreme în Bucureşti. Astfel, sâmbătă, 29 noiembrie, la ora 18:00, locuitorii Capitalei sunt invitaţi să ia parte la momentul ce anunţă sosirea sărbătorilor de iarnă.

În aceeazi zi se deschid, în Piaţa Universităţii şi în Parcul Cişmigiu, târgul oficial de Crăciun al Bucureştiului – „Bucharest Christmas Market.

Astfel, timp de o lună, între orele 10:00 şi 22:00, bucureştenii vor putea să cumpere cadouri şi obiecte ceramică pictată, lemn cioplit, icoane şi pânzeturi brodate, costume şi măşti tradiţionale, jucării din lemn şi instrumente muzicale, globuri pictate manual, coroniţe din crengţee de brad sau ghirlande şi lumânări parfumate. 100 de comercianţi vor fi prezenţia la târg, se arată într-un comunicat remis de Primăria Capitalei.

De asemenea, vizitatorii vor putea gusta produse tradiţionale româneşti, cozonaci, vin fiert, turtă dulce, plăcinte, magiun, dulceţuri, miere şi siropuri.

Copiii vor avea şi ei parte de surprize: în căsuţa special amenajată, cei mici se vor întâlni cu spiriduşii lui Moş Crăciun şi alte personaje de poveste. În plus, ei pot lăsa scrisorile pentru Moşul la cutia poştală a acestuia, într-un loc special amenajat.

De asemenea, în Piaţa Universităţii un brad înalt de 16 metri va fi împodobit cu sute de luminiţie, clopoţei şi globuleţe.

Pe scena „Bucharest Christmas Market” vor avea loc o serie de spectacole susţinute de ansambluri de muzică populară, grupuri de copii, grupuri de colindători, ansambluri de datini şi obiceiuri din toate zonele tarii, precum şi trupe cunoscute. Pe scena din Piaţa Universităţii vor urca artişti şi formaţii precum Mandinga, Connect-R, Lora, Monica Anghel şi Nico, Cornelia şi Lupu Rednic, Floarea Calota, Sofia Vicoveanca, Gheorghe Turda, LaLa Band, Ducu Bertzi, Gheorghe Gheorghiu, corul Simbol,Vasile Şeicaru şi Loredana şi Horia Brenciu. Noutatea din acest an o reprezintă concertul din data de 1 Decembrie, dedicat Zilei Naţionale a României.

Campanie umanitară: „Dăruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun....”

Ca şi în anii precedenţi, „Bucharest Christmas Market” va avea şi o componentă socială, în cadrul Târgului desfăşurandu-se campania „Dăruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun....”, organizată de Primăria Municipiului Bucureşti prin CreArt, în parteneriat cu Asociaţia SOS Satele Copiilor România.

Aşadar, vizitatorii sunt invitaţi la căsuţa SOS, unde va fi amplasat şi un „brăduţ al dorinţelor”, împodobit cu steţute în care copiii i-au scris lui Moş Crăciun ce îşi doresc. Persoanele care vor să se implice pot alege o steluţă din brad şi pot face o donaţie în beneficiul copiilor defavorizaţi din România.

Totodată, se pot face donaţii de cărţi şi jucării, zilnic, până pe 26 decembrie 2014, la Casa lui Maş Crăciun, unde organizatorii au amenajat o urnă specială pentru campania umanitară.

Bucharest Christmas Market” este organizat anual şi se înscrie, încă de la prima ediţie, în reţeaua internaţională a celor mai importante târguri de Crăciun din Europa – „Christmas Markets”, fiind oficial un membru al acesteia. Evenimentul se adresează tuturor categoriilor de public, intrarea fiind liberă.Articole similare :
05
dec.
luminile de craciun au fost aprinse in aceasta seara in centrul capitalei
Actualitate
Luminile au fost aprinse la ora 19.00, de pe esplanada cu statui din Piaţa Universităţii, de către Cosmin Ştefan Gramatovici, în vârstă de 16 ani, elev la Colegiul Naţional Tudor...

05
dec.
luminile de sarbatori in capitala au fost aprinse cine a apasat butonul
Actualitate
Un elev olimpic la matematică, asistat de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a aprins miercuri seară, din Piaţa Universităţii, luminile de sărbători în...

27
nov.
targul de craciun al bucurestiului organizat in piata universitatii si cismigiu afla cand se deschide
Local:Bucuresti
Incepand de sambata, 29 noiembrie, timp de o luna, între orele 10 00 si 22 00, târgul oficial de Crăciun al Capitalei își deschide porțile tuturor celor care vor să intre în...

04
dec.
luminile de sarbatori vor fi aprinse miercuri seara in piata universitatii odata cu deschiderea targului de craciun
Actualitate
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, va da miercuri seară startul sărbătorilor de iarnă pe esplanada cu statui de la Piaţa Universităţii, prilej cu care vor fi aprinse şi luminile...

23
nov.
bucharest christmas market se deschide pe 29 noiembrie
Actualitate
Primăria Capitalei organizează pentru al treilea an consecutiv, în două zone simbol ale Capitalei, Piața Universității esplanada cu statui și Parcul Cișmigiu, Bucharest Christmas Market, târgul oficial de Crăciun al...

comments powered by Disqus
Foto:

Evaluari imobiliare Wagner Invest Evaluari imobiliare Wagner Invest
Evaluari imobiliare
www.wagnerinvest.ro

Ultimele stiri : Monden:
Artilcole stiri grupate pe subiecte