Stiri de ultima ora

Campanie de donare de sânge în judeţul Alba, cu ocazia Săptămânii Naţionale a Voluntariatului

Campanie de donare de sânge în judeţul Alba, cu ocazia Săptămânii Naţionale a Voluntariatului
Monden
"Săptămâna Naţională a Voluntariatului" se desfăşoară în judeţul Alba în perioada 13-18 mai. Printre evenimentele anunţate se numără o campanie de donare de sânge, ateliere de lucru şi creative şi mai multe acţiuni de ecologizare.

Cea de-a XIII-a ediţie a „Săptămânii Naţionale a Voluntariatului” are loc zilele acestea, la Alba-Iulia. Până la sfârşitul săptămânii, se vor desfăşura diverse campanii de promovare a voluntariatului, de donare de sânge şi de jucării, ateliere de lucru şi creative, acţiuni de ecologizare, „sesiuni” de îmbrăţişări gratuite dar şi un concurs dedicat tuturor voluntarilor din judeţul Alba.

Pentru mulţi dintre tinerii care se implică în acţiunile de voluntariat, acesta este un prim pas spre carieră, scrie presa locală.

„Aici mi-am făcut colegi şi prieteni noi. Mă ajută să mă dezvolt personal”, a povestit unul dintre aceştia.

„Voluntariatul l-am descoperit în şcoala generală şi mă ajută să mă dezvolt personal. Încurajez pe oricine vrea să încerce, pentru că îţi oferă toate posibilităţile să te dezvolţi mai armonios”, a explicat o altă tânără.

De asemenea, preşedintele Centrului Judeţean de Voluntariat Alba, Florin Croitoru, a explicat că evenimentele organizate în cadrul „Săptămânii Naţionale a Voluntariatului” au scopul de a-i atrage pe adolescenţi, astfel încât ei să se implice mai mult în activităţile de acest fel.

O opinie similară a exprimat şi Nicolae Mărginean, purtătorul de cuvânt din cadrul ADR Centru, care a mărturisit însă că „până acum doi ani nu dădea doi bani pe voluntariat”: „În cadrul unei Gale a Voluntariatului am realizat că se pune suflet în tot ceea ce tinerii fac cu mare drag”, a spus el.

„Săptămâna Naţională a Voluntariatului” se va încheia duminică seara cu Târgul Voluntarului şi un foc de tabără.

Milionară la 17 ani. Ideea genială care îmbogăţit-o pe o adolescentă în doar 3 ani
www.gandul.info

Articole similare :
comments powered by Disqus