Stiri de ultima ora

Cât contează ascendentul în zodiac. Nativii care îşi găsesc marea iubire în 2016

Cât contează ascendentul în zodiac. Nativii care îşi găsesc marea iubire în 2016
Monden
Horoscopul a intrat rapid în vieţile noastre. După Revoluţie, am început cu toţii să ne raportăm la el, să încercăm să îi descifrăm tainele, să îi descoperim mesajele, să ne sprijinim trările pe câte un amor apărut din neant, uitând că, de cele mai multe ori, schimbarea ţine de noi şi că fericirile de moment nu au o temelie solidă. Dincolo de secretele pe care încă le mai are, astrologia ne ajuta să înţelegem de ce apar anumite persoane în viaţa noastră, dacă cel ales este sufletul nostru pereche, de ce avem perioade faste şi nefaste.

Setea de cunoaştere, nevoia unei vieţi mai bune, gândul că alesul a rătăcit drumul, dar că, într-un final, îşi va face simţită prezenţa, toate astea ne-au făcut să raportăm la horoscop în traiul nostru de zi cu zi. Ce mai zice la horoscop? asta e întrebarea care stă pe buzele tuturor, pentru că, nu-i aşa, astăzi suntem cu toţii nişte mici cititori în stele.

Astrologul Maria Cojocaru îşi aminteşte cu nostalgie cum au început românii, după Revoluţie, să traducă faimosul horoscop din presa străină: „A fost o invazie, iar majoritatea erau exagerate. Ştiu că era perioada sfârşitului de an acolo, iar acolo scria că de sărbători poţi să primeşti în dar o blană. Într-o ţară în care totul era gri şi negru, să scrie la horoscop că poţi să primeşti o haină, vă daţi seama. Lumea era avidă de cunoaştere. Erau scoase la lumină tot felul de lucruri interzise, dar la noi totul era interzis. Ceauşescu interzisese până şi Facultatea de Psihologie, pe motiv că psihologii citesc gândurile. În realitate, nici măcar nu e adevărat".

Oscar Wilde spunea că trăim cu toţii în aceeaşi mizerie, dar unii dintre noi se uită la stele . Asta au înţeles şi brokerii care au inaugurat pe Wall Street şi un birou de astrologie, pentru că şi investiţiile au momentul lor prielnic. Astăzi, horoscopul este busola de care ne lăsăm ghidaţi, iar planetele sunt acele ursitoare simpatice sau posomorâte care ne schimbă existenţa. Astrologul Minerva crede că fiecare planetă ne obligă să acţionăm într-un anumit fel. „ Venim cu anumite predispoziţii, dar sunt şi lucruri pe care le dobândim, le putem crea. În astrologie există liberul arbitru, dar este limitat. Trebuie să ştii să îţi deschizi drumul şi să obligi astrele să lucreze în favoarea ta", spune Minerva pentru Gândul. „Astrele predispun, omul dispune. Sunt situaţii în care apare pe tema astrală un moment extraordinar, dar care nu se întâmplă, iar lumea e contrariată, iar eu întreb ce faci ca să ajuţi la împlinire, că dacă stai în casă şi îl aştepţi pe Făt Frumos".

Deşi ne dorim să ne oglindim în horoscopul acela zilnic, nu există o regulă general valabilă pentru toţi.  “Există oameni care se regăsesc în zodia de naştere şi există atipici care nu apar nicăieri. Dacă tu te-ai născut Leu, dar ai cinci planete în Balanţă, automat eşti mai degrabă Balanţă decât Leu. Numai astrograma personală ne poate spune cine suntem cu adevărat”.

"Horoscopul nu este de greu de făcut. Îţi cumperi un program, o licenţă, pentru că în spate e un calcul matematic. Putem să facem previziuni şi pentru 1000 de ani, pentru că efemeridele sunt tabelele care îţi spun poziţia unei planete într-o zi din calendar, pot să mă uit şi în urmă cu 500 de ani şi cu 2000 de ani, pentru că este matematică pură. Astronomii fac tabelele şi tu nu faci decât să îţi iei informaţii de acolo şi să le interpretezi, dar aici e cheia. Asta ţine de cultura omului respectiv, trebuie să fii un om citit, titrat, să ştii foarte multe lucruri, mitologii, istorii, religii, psihologie. Trebuie să fii, cum spuneam înainte, multilateraldezvoltat. Tine de intuiţie, de har. Incerc să preiau punctele cheie, polarităţile, dacă e zodie dublă, să imbin cât mai multe, ca să acopăr o plajă de cerinţe. Pe urmă sunt alte elemente importante: nodurile karmice, nodurile lunare, compatibilităţile”, precizează Mariana Cojocaru pentru Gândul. "Partea de teorie este indispensabilă. Pentru partea tehnică ai nevoie de trusă de geometrie, compas, liniar, de nişte repere. Sunt semene care sunt născute să facă asta. Prima carte cu care am început astrologia, Cer şi Destin, o am de la bunicul meu", subliniază Minerva.

Ne naştem într-un fel, dar trebuie să evoluăm, să ne schimbăm, aşa începe în timp să prindă contur ascendentul. “În momentul în care am terminat călătoria existenţială, atunci ascendentul este cel care decide, dar nu se întâmplă peste noapte. Se spune că în prima parte a vieţii, până în 33 de ani, predominant este semnul de naştere, după care, în jurul vârstei de 35 de ani, este jumătete-jumătete, 50% zodie, 50% ascendent”, spune Mariana Cojocaru pentru Gândul..

Astrologia te ajută să redescoperi iubirea cu alţi ochi, să înţelegi de ce există oameni făcuţi parcă unul pentru celălalt, de ce unii dintre noi iubesc o singură dată şi alţii de mai multe ori. “Universul este cel care îţi trimite sortitul, iar sufletele pereche sunt date de întâlnirile karmice, ţine şi de vieţi anterioare, pentru cei care cred. Karma ţine de trecut, ţine de reîntâlnire, de faptul că acei oameni au mai fost împreună într-o viaţă anterioară, altfel de unde senzaţia aceea de déjà vu în subconştient, unde vine psihologul şi analizează. Mai mult, oamenii ăia se căsătoresc repede, mor la 80 de ani, la diferenţă de un an de zile, pentru că ei nu pot trăi unul fără celălalt. Vremurile sunt altele, dar avem exemple. Dacă noi nu am avea idealuri, obiective, să vedem oameni care au trăit aşa, am umbla ca bezmeticii prin această viaţă. Ne putem rata sufletul pereche, putem să trecem pe lângă el. Dacă eşti supărat pe viaţa ta şi nu ai chef de nimic, vii dintr-o relaţie în care nu ai fost mulţumit, tu pur şi simplu treci. Se poate să îţi ratezi sufletul pereche, dar se spune că mai revine în timp. Aşa sunt prieteniile. Sunt persoane care te sună sau cu care te întâlneşti la un interval mare de timp şi ai impresia că nu a lipsit nicio zi de lângă tine, alea sunt prietenii karmice, vin din vieţile anterioare doar ca să vadă dacă îţi este bine, să te ajute să ieşi din impas”, spune Mariana Cojocaru pentru Gândul. Aşa apar şi spiritele pereche. “Se spune că noi locuim planetele. De exemplu, Mercur, pe parte diurnă sunt Gemenii, pe parte nocturnă sunt Fecioarele. Ei se întâlnesc ca ziua cu noaptea, dar sunt spirite pereche, pentru că împart acelaşi tip de energie, doar nivelul de spiritualitate diferă. Din cauza asta o să vedem relaţii de căsătorie între Gemeni şi Fecioară, prietenii. Există un cod de rezonanţă, pe vibraţia căruia intri şi îl cunoşti pe omul acela. Gemenii şi Taurii sunt vecini de zodiac. Taurul este guvernat de Venus, care este planeta iubirii, Geamănul este guvernat de Mercur. Cele două nu sunt în antiteză, pentru că Venus este şi planeta Balanţei, care este compatibilă cu Geamănul. Se spune că rezonanţa asta este transmisă şi Taurului, dar există şi alte elemente cheie”, precizează Cojocaru.

“Dacă vrei să ştii dacă doi oameni se vor căsători, le suprapui hărtile şi te uiţi ce relaţie există între planetele personale ale şi planetele lui, aşa se construieşte harta cuplui, aşa se calculează şi data căsătoriei, cu o lună în creştere, aspecte armonioase. Sunt oameni care vin la mine pentru că nu pot avea copii şi se poate depista cauza. Am copii făcuţi cu harta”, spune Minerva pentru Gândul.

Chiar şi ispita, Lilith, îşi are rolul ei. “Luna neagră este un aspect care ţine de kabala veche, Lilith sau prima soţie a lui Adam din Paradis. Se spune că Adam cu Lilith erau soţ si soţie în Paradis, şi la un moment dat a intervenit monotonia. Atunci, Lilith îi propune lui Adam să îşi ia câte un iubit şi câte o iubită, dar să nu se lase, ci doar să reactiveze pasiunea în cuplu. Adam a făcut aşa, dar a intervenit Dumnezeu. Lilith, eu am planul pentru voi.  De aceea, pe tine te iau şi te transform în eclipsă de lună, iar ţie, Adam, pentru că ai greşit mai puţin, o să-ţi fac o parteneră din coasta ta, care să-ţi semene şi să nu vă mai trădaţi. De atunci, Lilith spune o să mă reîntorc pe pământ şi o să-mi revendic bărbatul, triunghiul conjugal, aşa au apărut amantele’’, povesteşte Cojocaru pentru Gândul.

La un moment dat, în viaţa noastră, îşi fac loc destinaţii, oamenii care ne însoţesc o bucată de drum. “Se întâlnesc în tinereţe, după care cei doi nu mai au ce împărţi şi relaţia dispare, dar ei rămân prieteni. După ce au plătit anumite datorii karmice, faţă de anumite persoane, şi relaţiile se sting, intră pe o bancă de rezervă, la fel cum intră şi alte persoane. Din acel loc, cei doi se pot întâlni, dar ei nu mai au răfueli, aşa că pot continua o poveste frumoasă. Suntem împărţiţi în foarte multe categorii, din cauza asta mulţi nu se regăsesc. Când spui că Geamănul se potriveşte doar cu Balanţa şi cu Vărsătorul, este doar orientativ”, declară Mariana Cojocaru.

De asemenea, pot exista relaţii considerate 100% compatibile, în planul general, dar diametral opuse în realitate.  “Dacă eşti Vărsător şi ai karmă negativă în Balanţă, tu spui că ai prins marea dragoste, dar în realitate lângă omul acela nu mai poţi să evoluezi, mai târziu omul acela va avea o altă soartă, se va duce către o altă parteneră şi tu nu mai înţelegi nimic. Karma negativă nu este neapărat ceva de rău, spune de rău când este vorba de relaţional, dar de fapt este nivelul de evoluţie spirituală la care tu ai ajuns, pe acolo intră sufletul la reîncarnare. Tu trebuie să mergi spre Darma, spre karma pozitivă. Când venim, noi primim o misiune şi nu putem să rămânem blocaţi aici. Dacă tu îţi iei un partener de pe karmă negativă, acela, inconştient, nu pentru că vrea să-ţi facă un rău voit, nu îţi va permite să evoluezi, nu pentru că este sucit, ci pentru că stai lângă un partener care îţi blochează motorul evolutiv. Ştii unde este marea amăgire, când tu cunoşti un astfel de individ, ai impresia că te potriveşti cel mai bine cu el. După care, realizezi că ai altceva de făcut şi că menirea ta, cărarea ta arată altfel şi nu este identică cu a lui. E important să ştim care este misiunea de viaţă, nu ascendentul. Ascendentul ne oferă răspunsuri la chestiuni punctuale, iau bani, mă duc la doctor etc., dar viaţa nu ţine de nişte elemente atât de mărunte. Există două elemente cheie, unul ţine de soartă: Ce ţi-e scris, în frunte ţi-e pus, dar aspectele astea apar la intervale clare de timp: 9 ani, 9 ani şi jumătate 18 ani, 19 ani, 26 de ani, 27, 36.  În intervalul 1-9 sunt ani de destin. Cum îţi aşterni, aşa dormi. Aici funcţionează liberul arbitru. Dacă unii sunt isteţi şi ambiţiosi, luptă să obţină un lucru, au voinţă şi construiesc. După care vine karma şi le dublează bonusul. Alţii se lasă pe tânjeală, precizează astrologul Mariana Cojocaru pentru Gândul.

După nouă ani vine vremea bilanţului. "De aceea există oameni din aceiaşi zodie care într-un an sunt promovaţi, au o evoluţie spectaculoasă, se căsătoresc, fac copii, iar alţii sunt îngenuchiaţi, se îmbolnăvesc, îşi pierd locul de muncă, iau bani din credite, dar nu reuşesc să le mai acopere. Nu îşi depăşesc condiţia, pentru că una au promis şi alta au făcut", spune Mariana Cojocaru.

Mulţi dintre noi găsesc însă forţa de a se reinventa."Sunt şi oameni care au pornit pe o pantă greşită, dar au găsit puterea să se reformuleze şi să meargă într-o altă direcţie", spune astrologul Minerva.

Mariana Cojocaru compară astrograma cu un paşaport, “când vii pe pământ, te obligi să faci anumite lucruri. Dacă nu faci, accepţi să pătimeşti prin suferinţă, prin lipsă, boală, dar există un panaceu: credinţa.  Un om care are credinţa poate să depăşească orice obstacol, poate să se vindece miraculous, sacroterapia. De asta se spune că niciodată într-un zodiac nu trebuie să punem la pachet marii prelaţi ai lumii, că sunt peste. Fiecare om are o ecuaţie de destin şi un cod de identificare în Univers. Din această cauză nu există doi oameni care să semene”.

Blocajele pot apărea în viaţa noastră la anumite intervale de timp, iar soluţia o putem găsi în trecutul nostru, pentru că ele vin ca o lecţie de viaţă. "Dacă se întâmplă prima dată, cei care au o putere de autoconservare pot să le depăşească. Dacă se întâmplă a doua oară, înseamnă că prima oară era un avertisment, un cartonaş galben. A doua oară poate să apară cartonaşul roşu, înseamnă că tu ai trecut printr-o experienţă şi nu ai învăţat, nu ai depăşit momentul. E grav când nu ştii ce să faci, chiar dacă ai soluţia undeva în trecutul tău. Astrologul nu trebuie să se uite în viitor, ci în trecut, pentru că acolo găsim cele mai multe răspunsuri. Toti spunem: Nu mă interesează trecutul, pe mine mă interesează viitorul, când, de fapt, trecutul este cea mai bună temelie. Dacă ştim trecutul unui om, îi putem afla şi viitorul. Astrologul te ajută şi îti spune ce ţi se mai poate întâmpla pe viitor, iar tu poţi să ai cheia şi doar să deschizi uşa.Ba mai mult, putem schimba lucrurile dacă le ştim dinainte, dar doar pe cele care ţin de destin, ce ţine de soartă nu putem schimba. Dacă tu ai o karmă dificilă în zona călătoriilor, risc de accidente, tu poţi să calculezi perioadele faste şi cele nefaste. Dacă există o karmă cu probleme pe sănătate, la fel, poţi să vezi perioadele bune şi mai puţin bune”. Cu toate astea, anumite boli pot fi preluate de la partenerul de viaţă. “Am cunoscut persoane care nu aveau afecţiuni înscrise pe astrogramă, dar le preluaseră de la parteneri sau de la membrii familiei. Noi rezonăm, transmitem energii. Unii oameni sunt precum bureţii, absolv de la ceilalţi”, precizează Mariana Cojocaru.

Operaţiile estetice, contestate de Univers

Suferinţa pare să nu îi ocolească nici pe cei care abuzează de operaţiile estetice. “Am văzut persoane care fac excese de operaţiile estetice, care nu sunt înscrise pe astrogramă şi nu sunt obligatorii. Se spune că avem cu toţii un număr de intervenţii pe care le putem face, ele sunt înscrise. Dacă tu consumi rezervele până la 30 de ani, de acolo apar tot felul de probleme. În general, se spune că universul e impotriva lor, că le trimite cu un scop. Sunt anumite lucruri care trebuie facute, lucruri care ţin de corecţii, că nu poţi să rămâi cu o buză de iepure, dar nu ai voie să faci excese”, mărturiseşte Mariana Cojocaru. Astrologul priveşte moartea ca pe o trecere. “Se spune că viaţa e o penitenţă, nu-i o fericire. Şi cei care spun că sunt ferciţi, la un moment dat dau tot de nefericire şi de tot felul de evenimente tragice. Mi-a rămas în minte Witney Houston , Michael Jackson. Fercirea e o stare de spirit, în cultura asiatică înseamnă să atingi Nirvana, dar asta înseamnă să rezonezi cu universul, cu divinitatea. Aţi văzut vreun călugar din vreun schit sau dintr-o mânăstire nefericit? Să se gândească că trebuie să facă averi, să fie bine îmbrăcat? Anul trecut am studiat viaţa marilor prelaţi. Vă puteţi uita la Iustin Pârvu şi veţi vedea chipul acela plin de lumină. Ne îndreptăm atenţia spre binele de moment, dar uităm esenţele care reprezintă adevărata fercire".

Berbecul are un an important în plan profesional. E un fel de nou început . Unii schimbă ceva în interiorul organizaţiei, alţii schimbă locul de muncă. Trebuie să aibă grijă de sănătate.

Taurii au un an bun în plan sentimental. Unii pot să-şi cunoască marea iubire, ceilalţi, care o au, pot să facă un copil. Tot ce ţine de viaţa afectivă reprezintă puncte cheie.

Gemenii au un an interesant. Unii vor avea reuşită în planul familiei, se pot muta în casă nouă. Dacă au un prieten, pot lua decizia de a fi împreună, de a merge împreună către o altă etapă a relaţiei lor, sau pot avea reuşite în carieră.

Racii sunt foarte bine susţinuţi după 22 mai, când luna neagră va părasi Balanţa şi când nu va mai face aspectul asta de cuadrulatură, ei s-au simţit puţin vulnerabili. Relaţia de familie se armonizează dupa 22. Deci, lucrurile intră in normalitate.

Leii pot să atragă beneficii financiare. Este un an bun pentru investiţii.

Fecioarele au până spre vară un tandem de zile mari. Karma pozitivă este în rezonanţă cu Jupiter, care este marele noroc şi marele benefic. Până spre vara, chiar şi cele care au avut probleme se pot redresa, readapta uşor şi pot avea un start deosebit. Cele care au evoluat foarte bine în ultimii nouă ani, anul acesta ori îşi pot rezolva chestiunile sentimentale, se pot căsători, pot fi promovate, pot avea o ascensiune fulminantă, ori se pot trezi, dacă sunt în relaţii incompatibile, cu rupturi sentimentale.

Balanţelor le merge foarte bine după 22 mai, până atunci luna neagră e în Balanţă. Balanţele tinere pot trăi nişte experienţe sentimentale extraordinare, dar cele trecute de 40 de ani vor resimţi acest aspect pe sănătate.

Scorpionii vor lua decizii importante în carieră şi în planul sentimental. Marte înseamnă ambiţie, iar asta înseamnă că au pornit cu motoarele turate la maxim.

Săgetătorii au Saturn în constelaţie, dar Jupiter pe carieră. Jupiter le susţine poziţia socială, dar Saturn îi pune să muncească dublu.

Capriconii au fost mai vulnerabili anul trecut, dar anul acesta, dacă au prietenii de nădejde, pot să depăşească mult mai uşor obstacolele.

Vărsătorii au un an în care pot strânge bani albi pentru zile negre. Le pot veni bani din joburi suplimentare, colaborări, moşteniri etc.Cei care sunt mână spartă pot da de fundul sacului.

Peştii vor obţine multe din alianţe. Egoiştii vor avea de suferit, pentru că pot pierde mult pe plan financiar şi profesional, dar de obicei ei lucrează în echipă. Îşi pot întâlni sortiţii, se pot căsători, pot să aducă copii pe lume. Un nou început poate să vină în plan profesional, un proiect nou.
www.gandul.info

Articole similare :
comments powered by Disqus