Stiri de ultima ora

Când a avut loc ultima întâlnire dintre prinţul Charles, confirmat cu Covid-19, şi regina Elisabeta. Cum se simte suverana

Când a avut loc ultima întâlnire dintre prinţul Charles, confirmat cu Covid-19, şi regina Elisabeta. Cum se simte suverana
Monden
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 93 de ani, este „sănătoasă“, au confirmat oficialii Palatului Buckingham, după ce fiul suveranei, prinţul Charles (71 de ani), a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

Charles, prinţul de Wales, în vârstă de 71 de ani, a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus miercuri, 25 martie, şi se află în izolare, în reşedinţa sa din Scoţia. Şi soţia prinţului, Camilla, ducesă de Cornwall, a fost testată, însă rezultatul a ieşit negativ.

Anunţul a fost făcut de un purtător de cuvânt al Clarence House, reşedinţa oficială a prinţului moştenitor. El precizează că starea de sănătate a fiului reginei este una bună şi „manifestă simptome uşoare“. 

Oficialii Palatului Buckingham au dat asigurări că regina Elisabeta „se află în continuare într-o stare bună de sănătate“, dar au refuzat să comenteze dacă suverana a fost deja testată pentru coronavirus, scrie  Daily Mail. 

Ei au publicat şi o fotografie cu suverana surprinsă în timp de vorbea la telefon cu premierul britanic Boris Johnson. În prezent, regina Elisabeta se află în izolare la Castelul Windsor, reşedinţa sa regală situată la vest de Londra.  

Regina Elisabeta a II-a vorbind la telefon cu premierul Boris Johnson FOTO Derbyshire Police via Daily Mail 

De unde s-ar fi putut infecta prinţul Charles

Purtătorul de cuvânt al prinţului Charles adaugă că „e greu de spus de unde s-ar fi putut infecta prinţul, având în vedere numărul mare de activităţi oficiale pe care le-a îndeplinit în ultimele săptămâni.“

Prinţul Charles a intrat în contact cu sute de persoane şi a încercat să respecte protocolul sanitar de evita strângerile de mână, dar n-a reuşit de fiecare dată, după cum a remarcat presa britanică.

De altfel, printre angajamentele publice pe care prinţul de Wales le-a îndeplinit, înainte de a se retrage la reşedinţa sa din Scoţia, se numără o întâlnire oficială cu prinţul Albert de Monaco, pe 10 martie, notează tabloidul britanic.  

În vârstă de 62 de ani, prinţul de Monaco a fost diagnosticat pozitiv cu Covid-19, joi, 19 martie. De asemenea, starea de sănătatea a acestuia este una bună şi se află sub supravegherea constantă a medicilor.

În plus, anunţă presa britanică, un angajat al Palatului Buckingham a fost confirmat cu Covid-19, în urmă cu aproximativ două săptămâni. 

Când s-a văzut ultima dată cu regina Elisabeta

Prunţul moştenitor a avut şi o întâlnire ulterioară cu mama lui, regina Elisabeta, pe 12 martie, la Palatul Buckingham. Doctorul personal al prinţului de Wales este convins că prinţul Charles a devenit contagios începând cu 13 martie, la 24 de ore de când şi-a vizitat mama, potrivit Daily Mail. 

„Majestatea Sa Regina Elisabeta se află într-o stare bună de sănătate. Suverana şi prinţul de Wales au avut o ultimă întâlnire, de scurtă durată, în dimineaţa zilei de 12 martie şi urmează acum toate recomandările medicale“, a transmis un reprezentant al casei regale. 

Prinţul Charles s-a întâlnit cu regina Elisabeta pe 9 martie, iar ultima întâlnire au avut-o pe 12 martie FOTO Faceboo The Royal Family 

Pe 19 martie, suverana părăsea Palatul Buckingham pentru a se muta împreună cu prinţul consort Philip (98 de ani) la Castelul Windsor, reşedinţa sa regală situată la vest de Londra, în contextul extinderii tot mai rapide a pandemiei de coronavirus.

„Este posibil ca regina să rămână acolo şi după perioada Paştelui“, se precizează într-un comunicat dat publicităţii de biroul de presă al Palatului Buckingham. Regina Elisabeta a rămas în grija a doar opt angajaţi ai Palatului, în timp ce alţi 100 au fost trimişi acasă, ca măsură de prevenţie împotriva pandemiei de coronavirus. 

De acum, nici membrii cei mai apropiaţi ai familiei nu mai au voie să o viziteze pe suverană. „În mod evident, cel mai bine este să păstreze distanţa. Cu cât sunt mai puţin în contact unii cu alţii, cu atât mai bine, având în vedere vârsta înaintată a reginei. Este o persoană vulnerabilă“, a declarat o sursă din interiorul Palatului.

Medicii sunt optimişti

Reprezentanţii prinţului Charles au comunicat şi faptul că acesta se află într-o stare de spirit bună şi că a vorbit prin telefon cu cei doi fii ai săi, William şi Harry, dar şi cu regina Elisabeta pentru a le transmite că se simte bine. Medicii sunt optimişti şi spun că este de aşteptat, având în vedere simptomele uşoare pe care le prezintă, ca prinţul de Wales să-şi recapete sănătatea. 

Soţia prinţului, Camilla, ducesă de Cornwall, se află în izolare separat de prinţul Charles, în reşedinţa acestora din Scoţia. 

De asemenea, William şi Kate Middleton, ducii de Cambridge, s-au mutat împreună cu cei trei copii ai lor, prinţii Charlotte, George şi Louis, la reşedinţa lor din Norfolk, în timp ce prinţul Harry şi soţia lui, Meghan Markle, se află în autoizolare în locuinţa lor din Canada. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus