Stiri de ultima ora

Billy Joel va deveni artistul cu cel mai mare număr de concerte la Madison Square Garden. De câte ori a cântat până acum în celebra sală americană

Billy Joel va deveni artistul cu cel mai mare număr de concerte la Madison Square Garden. De câte ori a cântat până acum în celebra sală americană
Monden
Cântăreţul Billy Joel va stabili un nou record în vara anului viitor, când va deveni artistul cu cel mai mare număr de concerte susţinute în celebra sală Madison Square Garden din New York, informează contactmusic.com.

AFP PHOTO/DON EMMERT

Astfel, artistul american, în vârstă de 65 de ani, va susţine pe 1 iulie 2015 cel de-al 65-lea concert al său la Madison Square Garden şi va depăşi precedentul record, deţinut de un bun prieten de-al său, cântăreţul britanic Elton John.

Evenimentul de pe 1 iulie 2015 va face parte dintr-o serie de 19 show-uri pe care Billy Joel le are programate în celebra sală de concerte din New York. Biletele pentru aceste concerte, care vor avea loc în mai, iunie şi iulie, au fost puse în vânzare sâmbătă.

Billy Joel este un artist care a doborât de-a lungul anilor numeroase recorduri şi a câştigat diverse premii şi trofee muzicale. Miercuri, cântăreţul american a fost distins cu prestigiosul Gershwin Prize for Popular Song, un trofeu decernat de Biblioteca Congresului american unor cântăreţi şi compozitori pentru contribuţiile aduse de aceştia industriei muzicale americane.

Printre vedetele prezente la evenimentul de miercuri, care au dorit să salute şi să celebreze cariera lui Billy Joel, s-au aflat artişti de seamă, precum Tony Bennett, John Mellencamp, grupul Boyz II Men, Gavin DeGraw, Josh Groban, Natalie Maines, LeAnn Rimes şi actorul Kevin Spacey.

Billy Joel, autorul unor piese de mare succes precum "Piano Man" şi "New York State of Mind", este cel de-al şaselea artist recompensat cu acest premiu - Gershwin Prize for Popular Song -, decernat pentru a onora realizările şi cariera muzicală a laureatului. Premiul poartă numele compozitorilor George şi Ira Gershwin.

Billy Joel, a cărui carieră se întinde pe parcursul a 50 de ani, este unul dintre cei mai populari artişti pop şi a avut 33 de piese care au intrat în Top 40 din Statele Unite. Printre numeroasele sale albume şi cântece premiate cu Grammy se numără şi materialul discografic "Just the Way You Are" din 1978.

Artistul american a fost recompensat şi cu un Grammy Legend Award în 1990 şi a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 1999.
www.gandul.info

Articole similare :
comments powered by Disqus