Stiri de ultima ora

Billy Idol va lansa primul său album de studio după o pauză de nouă ani

Billy Idol va lansa primul său album de studio după o pauză de nouă ani
Monden
Rockerul britanic Billy Idol va lansa în luna octombrie primul său album de studio după o pauză de aproape un deceniu, informează contactmusic.com.

Noul album al cântăreţului britanic se va intitula "Kings and Queens of the Underground", include 11 piese şi va apărea pe piaţă pe 20 octombrie. Primul single de pe noul disc poartă titlul "Can t Break Me Down" şi este deja disponibil spre descărcare de pe site-ul rockerului britanic.

Precedentul album de studio cu piese originale semnate de Billy Idol a fost "Devil s Playground" şi a fost lansat în 2005. În anul următor, artistul a lansat o colecţie cu cântece de Crăciun.

"Kings and Queens of the Underground" va fi lansat prin intermediul casei de discuri a cântăreţului, BFI Records. Billy Idol nu este străin de pauzele îndelungate între albumele sale, întrucât discul său din 2005, "Devil s Playground", a fost lansat la o distanţă de 12 ani după precedentul material discografic al său, "Cyberpunk", care a apărut pe piaţă în 1993.

Billy Idol îşi va promova noul album de studio prin intermediul unui turneu european care va debuta în luna noiembrie şi va include concerte în Marea Britanie, Germania şi Italia.

De asemenea, Billy Idol îşi va lansa autobiografia, intitulată "Dancing with Myself", pe 7 octombrie.

"Rebel Yell", cea mai cunoscută piesă a sa, i-a fost inspirată de o petrecere dată de colegii de la The Rolling Stones (Mick Jagger, în casa lui Ronnie Wood).

Membru al trupei Bromley Contingent, fan al grupului Sex Pistols, Billy Idol a fost solistul popularei formaţii britanice de punk Generaţia X, din 1976 până la destrămarea acesteia, în 1981. Apoi a decis să-şi încerce norocul în SUA, moment în care a început să colaboreze cu chitaristul Steve Stevens, iniţiind un parteneriat muzical important, în urma căruia au apărut hituri precum "Rebel Yell", "White Wedding", "Dancing With Myself", "Flesh For Fantasy", "Hot In the City", "Eyes Without A Face" şi "Cradle of Love".

Cântăreţul, care a mai concertat în România în 2006, a susţinut recent un spectacol la Bucureşti pe 29 iunie, şi un altul la Cluj-Napoca, pe 30 iunie.
www.gandul.info

Articole similare :
comments powered by Disqus