Stiri de ultima ora

Bill Cosby, plasat în arest la domiciliu după condamnarea pentru agresiune sexuală. Câţi ani de puşcărie riscă actorul

Bill Cosby, plasat în arest la domiciliu după condamnarea pentru agresiune sexuală. Câţi ani de puşcărie riscă actorul
Monden
Actorul Bill Cosby, în vârstă de 80 de ani, a fost condamnat pentru agresiune sexuală FOTO Guliver/Getty Images

Actorul Bill Cosby va fi plasat în arest la domiciliu după a fost găsit vinovat la toate cele trei capete de acuzare privind agresiuni sexuale. El riscă să petreacă până la 30 de ani în închisoare, scrie agenţia DPA, citată de News.ro.

Judecătorul Steven O Neill a mai decis ca actorul în vârstă de 80 de ani să poarte o brăţară de monitorizare GPS, potrivit documentelor Curţii. 

Cosby nu poate părăsi locuinţa din Cheltenham, Pennsylvania, cu excepţia situaţiilor în care are nevoie de tratament şi consultaţii medicale şi pentru a vorbi cu avocaţii. 

Juraţii din Norristown, Pennsylvania, l-au găsit pe actor vinovat de agresiune sexuală, miercuri, scrie News.ro. 

Aceasta este prima condamnare a unei celebrităţi de la apariţia mişcării „#MeToo”, în care mai multe persoane au acuzat bărbaţi influenţi de hărţuire sau agresiune sexuală.

Cosby, în vârstă de 80 de ani, cunoscut mai ales ca un tată iubitor, din programul de televiziune „The Cosby Show”, din anii 1980, riscă să petreacă până la 10 ani de închisoare pentru fiecare dintre cele trei dăţi în care a abuzat-o sexual pe Andrea Constand, în vârstă de 45 de ani.

Această condamnare marchează decăderea unei persoane care a fost supranumit „Tatăl Americii”, dar a cărui reputaţie a fost distrusă după ce câteva zeci de femei i-au adus acuzaţii similare de abuz sexual, în incidente care s-ar fi petrecut în urmă cu mai multe decenii.

Născut pe 12 iulie 1937, în Philadelphia, William Henry Cosby Jr. a primit o bursă sportivă la Temple University şi a început să facă stand-up comedy. A apărut în mai multe spectacole de varietăţi, iar în 1965 s-a făcut remarcat în serialul „I Spy”.

În perioada 1984 - 1992, în „The Cosby Show", a jucat rolul ginecologului Cliff Huxtable, amuzant tată de familie, căsătorit cu o avocată.

Serialul NBC a avut un succes incredibil, devenind cel mai popular show de televiziune din istorie, iar Cosby o figură majoră în cultura pop americană a celei de-a doua jumătăţi a secolului 20.

Cosby a scris numeroase cărţi şi a fost, timp de mai multe decenii, membru în consiliul de administraţie al Universităţii Temple, până când a demisionat în 2014, după ce a început scandalul agresiunilor.

Legat de acuzaţiile aduse, el a refuzat de fiecare dată să le comenteze, transmiţând mesaje doar prin avocaţii angajaţi. Soţia sa, Camille, cu care este căsătorit de 53 de ani, i-a fost alături.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus