Stiri de ultima ora

Barack Obama și Hillary Clinton se vor întâlni la o serată

Barack Obama și Hillary Clinton se vor întâlni la o serată
Monden
Hillary Clinton a lansat primele înțepături la adresa lui Barack Obama însă președintele american nu pare supărat. Dimpotrivă, se vor întâlni miercuri la o serată pe insula Martha s Vineyard, în statul Massachusetts, relatează marți AFP.

Foto: (c) Bao Dandan/XINHUA ARHIVĂ

Barack și Michelle Obama, însoțiți de fiicele lor, încep două săptămâni de vacanță pe această minunată insulă unde au mers aproape în fiecare vară din 2009 încoace. Hillary Clinton, care pare pregătită să se lanseze în cursa pentru Casa Albă în 2016, va fi acolo în cadrul unui turneu de promovare a cărții sale Hard Choices (Alegeri dificile).

Președintele și Prima Doamnă au acceptat o invitație la domiciliul lui Vernon Jordan (fost consilier al lui Bill Clinton), pentru miercuri seară. Sunt încântați să meargă acolo și să-l întâlnească pe fostul secretar de stat (Hillary) Clinton , a declarat, pentru AFP, un responsabil de la Casa Albă.

Hillary Clinton, care a părăsit Departamentul de Stat la sfârșitul lui 2011 după patru ani în fruntea diplomației americane, a formulat, într-un interviu pentru săptămânalul The Atlantic publicat acum două zile, primele sale critici la adresa președintelui.

Ea i-a reproșat acestuia că a lăsat în Siria un vid umplut de jihadiști , pentru că nu a ajutat din punct de vedere militar opoziția anti-Assad.

Fostul secretar de stat s-a referit, de asemenea, la o frază deseori invocată drept credo al administrației Obama în materie de politică externă: a nu face lucruri stupide ( Don t do stupid stuff ). Marile națiuni au nevoie de principii directoare, iar +a nu face lucruri stupide+ nu este un principiu director , a spus Hillary Clinton, care a pierdut alegerile primare din cadrul Partidului Democrat în fața lui Barack Obama în 2008.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus