Stiri de ultima ora

Apocalyptica aniversează 20 de ani de la albumul de debut şi va cânta la Bucureşti piesele „Metallica” la patru violoncele

Apocalyptica aniversează 20 de ani de la albumul de debut şi va cânta la Bucureşti piesele „Metallica” la patru violoncele
Monden
Celebra trupă Apocalyptica aniversează de 20 de ani de la lansarea albumului "Apocalyptica plays Metallica by 4 cellos" printr-un concert la Sala Palatului, pe 6 aprilie. În cadrul acestuia, publicul va asculta integral materialul care i-a consacrat pe finlandezi, alături de multe alte hituri Metallica.

În mai 1996, Apocalyptica lansa albumul de debut "Metallica by four cellos", o adevărată operă rock care a schimbat peisajul muzical al următoarelor două decenii. Alături de acest epic album, la Bucureşti trupa va cânta şi reinterpretări în premieră ale pieselor "Battery", "Nothing Else Matters şi "Seek and Destroy". Finlandezii oferă o abordare unică a hiturilor celei mai mari trupe de rock din lume, Metallica. În plus, Apocalyptica şi-a creat propriul stil şi o carieră încununată de succes şi de milioane de albume vândute în jurul lumii.

Trupa a fost înfiinţată în 1993 de violonceliştii Eicca Toppinen, Perttu Kivilaakso şi Paavo Lötjönen, cărora li s-a alăturat şi bateristul Mikko Siren. Toţi instrumentiştii care fac parte din componenţa formaţiei au pregătire academică, fiind absolvenţi ai prestigiosului Conservator Sibelius din Helsinki.

Trupa originară din Helsinki s-a remarcat printr-un stil eclectic în care primează metalul simfonic. Influenţele muzicale includ însă o varietate de genuri: speed metal, alternative-metal, hard-rock, metal progresiv, thrash şi, nu în ultimul rând, muzica clasică. Nu lipsesc nici sonorităţile de tip folk, finlandez sau internaţional.

Formaţia a colaborat cu nume celebre ca Max Cavalera, Brent Smith, Cristina Scabbia, Gavin Rossdale, Joe Duplantier, Lacey Mosley, Ville Valo, Lauri Ylonen, Matt Tuck, Nina Hagen şi mulţi altâţii. Între instrumentiştii alături de care au cântat se numără Dave Lombardo (Slayer) şi Sami Kuoppamaki (Reflections).

Biletele se găsesc în format electronic pe iabilet.ro şi în reţeaua fizică iabilet.ro: Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 lângă casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele  IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Beraria H, Agenţiile Perfect Tour, Magazinele Uman şi pe terminalele self-service ZebraPay din toată ţara.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus