Stiri de ultima ora

Angie Bowie, dezvăluiri despre David Bowie: „Înainte de căsătorie mi-a spus că nu mă iubeşte. Pentru el eram mai mult menajeră. Nu regret acei ani“

Angie Bowie, dezvăluiri despre David Bowie: „Înainte de căsătorie mi-a spus că nu mă iubeşte. Pentru el eram mai mult menajeră. Nu regret acei ani“
Monden
Angie Bowie (66 de ani), prima soţie a regretatului artist David Bowie, a povestit depre cum a fost căsnicia alături de un tânăr simplu care s-a transformat rapid într-un superstar, dar şi despre episoadele de paranoia ale artistului provocate de droguri.

Vedetă de televiziune, fost model, actriţă şi cântăreaţă, Angie Bowie a asistat şi a ajutat la crearea unei legende, contribuind, din umbră, la conturarea personajelor lui David Bowie. 

Într-un interviu pentru „Daily Mail“ , Angie povesteşte cum Bowie a cucerit lumea, cum sexul, drogurile şi faima le-a distrus căsnicia şi cum fiul lor nu o recunoaşte drept mamă, dezvăluind totodată ce a simţit în momentul în care a aflat că bărbatul pe care l-a iubit cândva a murit. 

Angie şi David Bowie au format cuplul cu cel mai puternic impact asupra culturii rock şi a modei anilor 70, dar mai ales au fost printre primii artişti care au vorbit deschis despre bisexualitate.

Angie, menajera şi asistenta medicală a lui Bowie mai mult decât parteneră

Angie şi David Bowie s-au întâlnit pentru prima dată la un concert al trupei The Feathers, în Londra. Angie urma cursuri de marketing şi economie la Kingston Polytechnic şi avea mici colaborări în industria muzicii datorită prieteniei cu Lou Reizner, şeful studiourilor Mercury Records. 

Câteva luni mai târziu au luat cina la un restaurant chinezesc, The Dumpling, şi au mers în clubul Speakeasy să-i asculte pe rockerii de la King Crimson. „Purtam un costum roz, m-a invitat la dans şi m-a cucerit. Am făcut sex, însă dimineaţa a dispărut. Aşa era David – se folosea de sex pentru a-şi marca teritoriul. Am devenit buni prieteni, îi eram confidentă. Era în anul 1968“, îşi aminteşte Angie. 

David şi Angie Bowie, în anul 1970, la scurt timp după căsătorie FOTO Wenn.com/Daily Mail

Într-o zi, a primit un telefon de la David, care o anunţa că e grav bolnav şi crede că va muri: „Am mers la el, dar nu părea deloc bolnav. Mi-a cântat piesele care aveau să formeze primul lui album din carieră. M-am gândit: «Wow, e un geniu!», iar când am făcut dragoste a fost mult mai delicat şi sensibil decât obişnuia.“

Angie consideră că muzica a fost cea care i-a unit, i-a făcut să fie mult mai intimi, să-şi împărtăşească secrete şi să-şi spună poveşti şi abia atunci relaţia lor a început cu adevărat. „M-am îndrăgostit nebuneşte, deşi eram conştientă că pentru el eram o asistentă medicală, bucătar, menajeră, aliat şi consilier în afaceri. Ştiam că se culcă cu Hermione Farthingale, colega lui din trupa The Feathers, şi cu vecina lui, Mary Finnigan, şi atunci m-am gândit că trebuie să privesc această relaţie ca pe o afacere, pentru că altfel nu avea cum să funcţioneze“, a dezvăluit vedeta. 

L-a scurt timp, s-au mutat într-un conac vechi, victorian, grandios din Beckenham. În acea casă s-au născut, rând pe rând, ideea părului roşu al lui Ziggy Stardust, unul dintre personajele lui Bowie, machiajul lui Aladdin Sane, costumele din „Space Oddity“. Au lucrat la ele împreună. 

Cerută în căsătorie fără a fi iubită

Cererea în căsătorie a fost la fel de neobişnuită precum Bowie însuşi: „Eram în casa părinţilor mei din Cipru, la scurt timp după Crăciunul din 1969, când David m-a sunat să mă întrebe dacă vreau să-i fiu soţie. Tocmai deschisesem o scrisoare de la el pe care scria: «Acesta e anul în care ne vom căsători». Când a sunat din nou, mi-a cântat «The Prettiest Star», pe care o scrisese pentru mine. Impresionată? Aveam 19 ani. Normal că am fost. Ne-am căsătorit pe 19 martie, 1970. Cu o seară înainte, am fost la un prieten să luăm cina, ne-am îmbătat şi am făcut toţi trei sex. Ne-am trezit atât de târziu încât am întârziat la Stare Civilă“.

Angie a acceptat cererea în căsătorie în ciuda faptului că înainte de ceremonie Bowie i-a mărturisit că nu o iubeşte: „Am avut o relaţie deschisă încă de la început. În schimb, am cerut demnitate şi respect şi în acel moment am realizat că le pierdeam pe amândouă. David a avut întotdeauna permisiunea mea de a face sex cu alte femei, dar niciodată în faţa mea.“

Erau o echipă minunată: el făcea muzică, iar ea îi deschidea uşile industriei muzicale şi îi rezolva problemele. „Se trezea întotdeauna târziu, iar eu îi duceam mereu micul dejun la pat şi îi spuneam ce are de făcut în ziua respectivă. David a fost un tată genial, devotat şi implicat. Îmi amintesc o zi fantastică în care m-a chemat şi a început să cânte primele versuri din «Kooks». David cânta, iar eu şi Zowie dansam. Asta e o latură a lui pe care fanii nu au cunoscut-o niciodată“, a mai povestit vedeta. 

Când nu lucra, lui David îi plăcea să meargă la magazine de antichităţi. Într-o zi a cumpărat un bufet birmanez, un pat japonez şi un pat francez minunat sculptat. 

Scenele nebuneşti orchestrate de David Bowie

Eram tânără şi lipsită de experienţă şi am încercat să mă obişnuiesc cu ideea că viaţa mea cu el trebuie privită mai mult ca o relaţie de afaceri. Am fost vulnerabilă, dar nu regret anii petrecuţi împreună, nu îmi doresc să-l fi părăsit mai devreme. Eram realistă. Am înţeles că David era disperat să-şi facă o carieră, să-şi folosească talentul şi ştiam că pentru a obţine aceste lucruri va recurge la orice modalitate, se va folosi inclusiv de sex pentru a-i face pe oameni să-i dea ce avea nevoie. 

Stresul l-a condus pe David pe o cale greşită şi a început să consume droguri. Angie crede că îşi dorea să uite de problemele de management şi era frustrat pentru că nu-şi putea plăti muzicienii foarte bine, nu primea prea mulţi bani, în schimb directorii din industrie beneficiau de pe urma lui. 

„Au avut loc nişte scene de-a dreptul nebuneşti. Într-o zi m-a sunat din Los Angeles spunându-mi că e ţinut captiv de un vrăjitor şi două vrăjitoare şi Satana veneau să-l atace. Era paranoic din cauza cocainei. Altădată, am primit un telefon de la David care era cuprins de panică. El era în Los Angeles şi eu eram în New York. Nu mi-a putut spune ce e în neregulă, însă trebuia să-i fiu alături. M-am urcat imediat într-un avion, m-am grăbit să ajung la luxosul hotel Beverly Hills şi m-am îndreptat direct către camera lui. L-am surprins în timp ce făcea sex cu cântăreaţa americană de soul Claudia Lennear. M-a privit şi mi-a spus: «Scuze». O dată am avut o discuţie în contradictoriu cu asistenta lui, Corinne Schawb, el m-a apucat de gât şi a încercat să mă sugrume, ea l-a oprit. Era drogat, a fost îngrozitor. Când am divorţat, mi-am dorit doar două lucruri: o relaţie cu fiul nostru şi suficienţi bani încât să trăiesc decent până îmi puneam pe picioare propria carieră. Nu am primit nici una, nici alta“, a mai declarat Angie. 

Acel episod din hotelul Beverly Hills s-a petrecut în urmă cu 40 de ani. Aceia au fost anii lor de aur, era în care s-au bucurat de legenda globală pe care au construit-o împreună în Beckenham. 

Angie, ştearsă complet din viaţa lui David Bowie după divorţ

Angie a ştiut că totul se va sfârşi într-o zi: „David şi cu mine am divorţat în 1980 şi de atunci nu ne-am mai vorbit. În ciuda deceniului în care am fost căsătoriţi şi a copilului pe care l-am avut împreună, am fost complet ştearsă din viaţa lui. Nu mi-a oferit nicio dovadă de recunoştinţă sau de afecţiune după ce ne-am despărţit. A concediat pe oricine îmi rostea numele. Pozele cu noi au fost distruse. Niciodată nu a vorbit despre ce am făcut pentru el. M-a alungat şi m-a distrus din punct de vedere financiar. Vitriolul a fost extraordinar.“

Vestea morţii lui i-a fost dată în casa emisiunii „Celebrity Big Brother“ şi spune că faptul că s-a întâmplat pe micile ecrane a fost destul de ciudat, însă oarecum normal, având în vedere că problemele mariajului pe care l-au avut s-au dezbătut de multe ori în ochii publicului. „Am fost şocată, complet nepregătită pentru un astfel de moment. Pur şi simplu nu mă aşteptam ca el să moară înaintea mea. Nimeni nu ştia că a dus o luptă de 18 luni cu cancerul şi că ultimul lui album era unul de rămas-bun. Am crezut că este indestructibil. Am fost despărţiţi pentru o perioadă lungă de timp, aşa că nu pot spune că m-a distrus – dar aşa cum am spus şi în emisiune, sentimentul magic a trecut“, a încheiat Angie Bowie.  

David Bowie a murit pe 10 ianuarie, la doar două zile după ce a împlinit 69 de ani. Cântăreţul a fost răpus de un cancer pancreatic, depistat în urmă cu 18 luni, diagnostic pe care l-a păstrat secret chiar şi faţă de prietenii apropiaţi. De asemenea, surse din cercul artistului britanic au dezvăluit că acesta a suferit şi 

Pe 8 ianuarie, când a împlinit 69 de ani, Bowie a lansat cel de-al 28-lea album, „Blackstar“,  încărcat de indicii privind moartea sa . Ulterior, producătorul Tony Visconti a dezvăluit că „Blackstar“ a fost conceput de către artist ca un rămas-bun pentru fani, „un cadou de despărţire“. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus