Stiri de ultima ora

Actriţa Halle Berry, dezvăluiri din lumea filmului: „Frumuseţea m-a constat câteva roluri, am fost desconsiderată ca actriţă“

Actriţa Halle Berry, dezvăluiri din lumea filmului: „Frumuseţea m-a constat câteva roluri, am fost desconsiderată ca actriţă“
Monden
Actriţa americană Halle Berry (50 de ani) a acordat de curând un interviu revistei „W“ în care a spus că frumuseţea a „costat“-o câteva roluri şi că a fost nevoită să se „lupte“ cu mai mulţi regizori pentru ca aceştia să ia în serios talentul ei interpretativ.

Cunoscuta actriţă, premiată cu Oscar, este în prezent una dintre actriţele de top de la Hollywood, însă, la începutul carierei, ea s-a luptat pentru a primi roluri bune, deoarece directorii marilor studiouri cinematografice credeau că era o actriţă „prea frumoasă“ şi care nu putea să interpreteze un rol principal într-un film, informează contactmusic.com, citat de News.ro

„Eu proveneam din lumea concursurilor de frumuseţe şi a modei şi apoi, imediat după ce oamenii de la Hollywood au aflat acest lucru, am fost desconsiderată ca actriţă“, a declarat vedeta hollywoodiană în interviul pentru revista „W“. 

„Aşadar, mi-am fixat ca obiectiv eliminarea acelei părţi din persoana mea. Şi, la început, am acceptat roluri care nu se bazau deloc pe aspectul meu fizic, iar acesta a fost o metodă foarte bună pentru a căpăta o anumită credibilitate în interiorul industriei cinematografice“, a adăugat ea.

Cum a dat rolul soţiei elegante pe o dependentă de droguri

Unul dintre primele roluri serioase interpretate de Halle Berry a fost cel din filmul „Jungle Fever“, regizat de Spike Lee în 1991, în care a jucat rolul unei dependente de droguri, Vivian. Iniţial, Spike Lee a vrut să o distribuie în rolul elegantei soţii a personajului jucat de Wesley Snipes, dar Halle Berry a insistat foarte mult şi a obţinut în cele din urmă rolul acelei dependente de heroină.

„Ştiam replicile pentru rolul nevestei destul de bine, dar apoi i-am zis lui Spike: «Ştii, vreau cu adevărat să o joc pe drogată, poţi să mă asculţi când dau o audiţie pentru acest rol?» Iar el mi-a spus: «Nu, pentru că nu te văd deloc în rolul drogatei». Dar eu am insistat: «Ba da, sunt acea drogată. Crede-mă, în adâncul fiinţei mele, sunt acea drogată!»“, a dezvăluit actriţa americană.

„Apoi i-am zis: «Lasă-mă să merg puţin la baie, să îmi spăl tot machiajul de pe faţă, apoi o vei vedea pe drogată». M-a lăsat să fac asta, m-am întors pe platou şi a trebuit să citesc replicile din rolul drogatei. Aşa am primit rolul drogatei. Şi a fost un mod minunat pentru a-mi începe cariera, jucând o drogată şi să îl am ca regizor pe Spike Lee. A fost un pas major pentru mine“, a continuat Halle Berry. 

Halle Berry a câştigat Oscarul la categoria „cea mai bună actriţă în rol principal“ pentru interpretarea din filmul „Monster s Ball“ (2001) FOTO Getty Images

Lupta pentru un rol de Oscar

Însă lupta ei pentru a primi roluri serioase nu s-a încheiat în acel moment, vedeta americană fiind nevoită, de asemenea, să insiste foarte mult pe lângă Lee Daniels, producătorul filmului „Puterea dragostei/ Monster s Ball“ (2001), care i-a adus Oscarul pentru cea mai bună actriţă. Potrivit dezvăluirilor actriţei, Lee Daniels era „dezgustat“ de ideea ca Halle Berry să joace rolul soţiei disperate a unui deţinut condamnat la moarte şi executat.

„El spunea: «Nu se poate aşa ceva», însă argumentul meu era acesta: «Doar pentru că o persoană arată într-un anumit fel, asta nu înseamnă că acea persoană este scutită de nenorociri. Nenorocirile nu fac discriminare. I-am spus: «Aspectul meu fizic nu m-a scutit niciodată de greutăţi, momente dificile sau situaţii dureroase. Te rog, dă-mi şansa de a face o încercare în acest rol. Adeoseori îmi dau seama că e mult mai interesant să vezi felul în care o persoană care arată într-un anumit fel se chinuie în feluri pe care nu ţi le-ai fi imaginat»“, a continuat Halle Berry.

Producătorul Lee Daniels şi regizorul filmului, Marc Forster, au acceptat şi Halle Berry a interpretat în cele din urmă rolul principal feminin din filmul „Monster s Ball“. „Acel rol a schimbat cursul carierei mele în atât de multe feluri“, a spus vedeta.

Halle Berry, născută pe 14 august 1966, este singura artistă afroamericană care a câştigat premiul Oscar la categoria „cea bună actriţă în rol principal“, pentru interpretarea din filmul „Puterea dragostei/ Monster s Ball“ (2001). Ulterior, vedeta americană s-a remarcat şi în alte pelicule de succes, precum filmele din franciza „X-Men“, „Să nu mori azi/ Die Another Day“, „Gothika“, „Valul întunecat/ Dark Tide“ şi „Atlasul norilor/ Cloud Atlas“.

Anul trecut Halle Berry a anunţat că divorţează de actorul Olivier Martinez, pe care l-a cunoscut în 2010, în timpul filmărilor de la producţia cinematografică „Valul întunecat/ Dark Tide“ şi cu care s-a căsătorit în 2013, din mariajul lor rezultând fiul lor, Maceo (3 ani). Actriţa americană a mai fost căsătorită cu jucătorul de baseball David Justice, în perioada 1993 - 1997, şi cu cântăreţul Eric Benet, în perioada 2001 - 2005. Apoi, Halle Berry a avut, în perioada 2005 - 2010, o relaţie cu modelul canadian Gabriel Aubry, cu care are o fiică, Nahla (8 ani). 

Articole similare :
comments powered by Disqus