Stiri de ultima ora

Actriţa Catherine Deneuve, internată în stare gravă

Actriţa Catherine Deneuve, internată în stare gravă
Monden
Catherine Deneuve este supranumită „Fecioara de Gheaţă“ FOTO Guliver/Getty Images

Actriţa franceză Catherine Deneuve, în vârstă de 76 de ani, a fost internată miercuri, la Paris, iar starea ei ar fi gravă.

Catherine Deneuve, o legendă a cinematografiei franceze, a fost internată după ce i s-a făcut rău în noaptea de marţi spre miercuri, iar starea ei ar fi gravă, potrivit ziarului Le Parisien, citat de News.ro .  Actriţa va fi supusă unor analize medicale amănunţite. 

Supranumită „Fecioara de Gheaţă“ datorită frumuseţii sale şi a atitudinii detaşate, Deneuve a devenit simbolul cinematografiei franceze şi un star internaţional în anii ’60.  

Născută pe 22 octombrie 1943, la Paris, Catherine Deneuve a debutat în „Les Collégiennes“, în 1957. A obţinut consacrarea internaţională cu rolul din filmul „Umbrelele din Cherbourg/ Les parapluies de Cherbourg“ (1964), regizat de Jacques Demy. A primit o nominalizare la Oscar pentru interpretarea din „Indochine“ (1992), un Urs de Argint la Berlin pentru realizări deosebite („8 Femmes“, 2002) şi un trofeu Palme d’Or onorific.

În 2016, a devenit prima femeie recompensată cu premiul Lumière, supranumit de presa franceză „Nobelul pentru film“.

Cel mai recent, ea a jucat în lungmetrajul „La vérité“ (2019) al japonezului Hirokazu Kore-eda, alături de Juliette Binoche şi Ethan Hawke.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus