Stiri de ultima ora

Actorul Christopher Lee lansează un album heavy metal la 92 de ani

Actorul Christopher Lee lansează un album heavy metal la 92 de ani
Monden
Actorul britanic Christopher Lee, care a interpretat personajul Dracula de peste zece ori pe marele ecran, a anunțat marți, ziua când împlinește 92 de ani, lansarea unui nou album heavy metal, intitulat Metal Knight , relatează AFP.

Foto: Charlemagne Productions

Christopher Lee a înregistrat deja câteva albume heavy metal, stil muzical potrivit cu universul filmelor horror în care a jucat. Asociez stilul heavy metal cu fantasticul pentru că muzica are o putere formidabilă , a spus Lee, cunoscut pentru vocea lui puternică.

La ediția din 2010 a Globurilor de Aur, chitaristul grupului Black Sabbath, Tony Iommi, i-a înmânat vedetei din Stăpânul inelelor premiul Spirit of Metal pentru serviciile aduse acestui stil muzical. În decembrie 2013, Christopher Lee a fost cel mai vârstnic artist care a figurat în clasamentul american al pieselor single, cu Jingle Hell .

Metal Knight , albumul care va fi lansat lunea viitoare, cuprinde șapte piese, din care trei reluări. Două melodii sunt extrase din Omul de la Mancha , music-hall american, iar celelalte două titluri, The Toreador March din Carmen de Bizet, și My Way , celebru în interpretarea lui Frank Sinatra, sunt cântate în limba franceză. Don Quijote este cel mai metal personaj de ficțiune pe care îl știu , a spus actorul cântăreț.

Christopher Lee a avut mai ales roluri negative, printre care Dracula, dar și Scaramanga, dușmanul lui James Bond în The Man with the Golden Gun . Se numără printre actorii preferați de regizorul Tim Burton ( Sleepy Hollow , Alice in Wonderland , Charlie and the Chocolate Factory ).
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus