Stiri de ultima ora

Actorii americani John C. Reilly şi Joaquin Phoenix, invitaţi de onoare la American Independent Film Festival din Capitală: când începe festivalul

Actorii americani John C. Reilly şi Joaquin Phoenix, invitaţi de onoare la American Independent Film Festival din Capitală: când începe festivalul
Monden
Cunoscuţii actorii Joaquin Phoenix şi John C. Reilly, aflaţi în România pentru filmările producţiei internaţionale „The Sisters Brothers“, în regia lui Jacques Audiard, vor fi invitaţi de onoare la American Independent Film Festival.

American Independent Film Festival se desfăşoară în perioada 15-21 septembrie, la Cinema Pro şi Cinemateca Eforie din Bucureşti.

Sâmbătă, 16 septembrie, în funcţie de ora la care se vor încheia filmările de la producţia internaţională „The Sisters Brothers“, cu Joaquin Phoenix (42 de ani) şi John C. Reilly (52 de ani) în rolurile principale, actorii sunt aşteptaţi la începutul sau la finalul proiecţiilor, pentru a saluta publicul prezent la festival.

Cu ocazia prezenţei lor la Bucureşti, American Independent Film Festival organizează sâmbătă o serie de proiecţii speciale. De la ora 19.00, la Cinema PRO va fi proiectat filmul „The Little Hours”, în regia lui Jeff Baena (2017) şi de la 20.45, la Cinemateca Eforie, „Hard Eight” de Paul Thomas Anderson (1996), ambele în onoarea lui John C. Reilly, iar la ora 21.00, la CinemaPRO, este programat filmul lui Spike Jonze, „Her“, cu Joaquin Phoenix în rol principal.

   

Regizorul Barry Jenkins, câştigătorul Oscarului pentru Cel mai bun film în 2017, va deschide festivalul printr-un Q&A, în direct, prin Skype, la finalul proiecţiei filmului „Moonlight“, vineri, 15 septembrie, de la ora 18.15, la Cinemateca Eforie.

Programul complet al American Independent Film Festival la Bucureşti poate fi consultat online pe filmedefestival.ro, iar biletele pot fi cumpărate pe eventim.ro şi în reţeaua Eventim. Preţul unui bilet este 15 RON.

Cunoscutul actor american Ethane Hawke, va fi şi el prezent printre invitaţii speciali ai festivalului

Festivalul prezintă şi o secţiune Focus Ethan Hawke în cadrul căreia, actorul prezent la Bucureşti va introduce filmele „Born to Be Blue“ (19 septembrie, ora 21.00, Cinema PRO) şi „Boyhood“ (20 septembrie, ora 19.15, Cinema PRO) şi va susţine un Q&A la finalul proiecţiei „Before the Devil Knows You’re Dead“ (21 septembrie, ora 19.00, Cinema PRO), în inchiderea festivalului.

Originar din Puerto Rico, Joaquin Phoenix și-a început cariera de actor împreună cu fratele său, la fel de celebru, River Phoenix, și sora sa, Summer Phoenix. 

Joaquin Phoenix, în filmul „Her“ FOTO 

A primit numeroase premii pentru interpretare și peste 100 de nominalizări dintre care trei la Premiile Oscar şi nominalizări la Globurile de Aur și la Premiile BAFTA, pentru rolurile din „Gladiatorul“ (2000), „Walk the Line“ (2005) și „The Master“ (2012).

 În 2017 a primit premiul pentru Cel mai bun actor la Festivalul de la Cannes pentru interpretarea din „You Were Never Really Here” regizat de Lynne Ramsay. 

Actorul american John C. Reilly a jucat în peste 90 de filme printre care „Hard Eight“ (1996), „Boogie Nights“ (1997), „Magnolia“ (1999), „Gangs of New York“ (2002), „Step Brothers“ (2008), fiind nominalizat la Oscar și la Globurile de Aur pentru interpretarea rolului Amos Hart, din celebrul musical „Chicago“ (2002).
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus