Stiri de ultima ora

Actori români care au jucat în filme străine

Nu există zi în care să nu vă prezentăm câte un actor străin care a ajuns pe culmile succesului, dar iată că a venit vreme să vorbim și despre acei actori români care ne-au reprezentat țara și care au jucat în proiecte cinematografice recunoscute la nivel internațional.

Haideți să aflăm, așadar, care sunt acei actori români care au jucat în filme străine!

Ion Caramitru – a făcut senzație episodică în ”Kafka”, „Citizen X”, ”Mission Impossible” și ”Amen”

Ion Caramitru este unul dintre cei mai apreciați actori. Pe lângă numeroasele roluri principale în piese de teatru, Ion Caramitru a bifat și zeci de pelicule célèbre. Și cum talentul său actoricesc a fost apreciat și de producătorii din străinătate, Ion Caramitru a apărut și-n mai multe filme străine, dintre care amintim: Kafka (1991), regia Steven Soderbergh, alături de Jeremy Irons şi Theresa Russell, "Mission: Impossible", regia Brian de Palma sau minunatul rol Count Fontana din "Amen" (2002), regia Costa Gavras.  

Maia Morgenstern – a apărut în pelicula ”The Passion of the Christ”, în care a jucat alături de Mel Gibson.

Este una dintre actrițele - simbol al României, cu numeroase apariții în piese de teatru, filme românești, dar și străine. Un rol notabil, poate chiar cel mai reprezentativ din cariera sa, este cel jucat de Maia în pelicula ”Patimile lui Hristos”. În 2004, actrița a reușit performanța de a fi colegă de platou cu Mel Gibson și de a câștiga numeroase premii pentru prestația sa.  Amintim doar premiul primit din partea Marii Britanii, denumit  Ethnic Multicultural Media Awards pentru Cea mai bună actriță.

Marcel Iureș - roluri în „Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles” / ”The Peacemaker” / ”Hart`s War” / ”Layer Cake”

Actorul roman are în palmares numeroase apariții în producțiile americane. Și-a început cariera printr-un rol secundar în pelicula „Interviu cu un vampire”, în care a jucat alături de Brad Pitt, Tom Cruise și Antonio Banderas, apoi a avut partituri centrale în ”The Peacemaker”, în care a fost coleg de platou cu George Clooney și Nicole Kidman, și a continuat cu apariții în pelicule precum ” ”Hart`s War”  și ”Layer Cake”, în care a apărut alături de actorii Colin Farrell, Bruce Willis și Daniel Craig.

A jucat și în Mission: Impossible, Pirates of the Caribbean: At World’s End, Youth Without Youth, Thick as Thieves (Morgan Freeman, Antonio Banderas) și Bunraku (Josh Hartnett, Demi Moore, Woody Harrelson). Destul de impresionant, nu?

Mădălina Ghenea -  ”Dom Hemingway”, alături de Jude Law

Desigur, a fost în atenția presei internațioanale mai degrabă prin prisma faptului că a avut relații cu bărbați celebri, precum Leonardo DiCaprio și Gerard Butler, dar să nu uităm că românca noastră a reușit să bifeze o apariție în pelicula ”Dom Hemingway”, în care a ajucat alături de celebrul actor - Jude Law.

Alți actori români care au jucat în filme străine: Oana Pellea ( „Children of Men” și ”I Really Hate My Job”), Dragoș Bucur (”The Way Back”), Maria Alexandra Lara (”Control”, ”Youth Without Youth”, ”I Really Hate My Job”), etc.
OkMagazine.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus