Stiri de ultima ora

59 de ani de la naşterea Mihaelei Runceanu. "Mă întreb: ea de ce nu se poate bucura? Ea unde este acum?". VIDEO

59 de ani de la naşterea Mihaelei Runceanu. Mă întreb: ea de ce nu se poate bucura? Ea unde este acum?. VIDEO
Monden
Prezentă la eveniment a fost şi Elena Runceanu, mama fostei artiste, care a mărturisit că deşi festivalul îi trezeşte o mulţime de amintiri triste, se bucură că memoria fiicei sale este cinstită.

„Îmi este foarte greu să vin aici. E greu, dar trebuie să mai intru şi eu lume, pentru că am stat rezervată şi am suferit în tăcere, singură şi cu gândurile mele. Acum parcă văd că viaţa merge înainte”, a spus femeia într-un interviu acordat presei locale . „Mă bucur foarte mult că se realizează acest festival, dar totodată mă întreb ea de ce nu se poate bucura? Ea unde este acum?”, a adăugat Elena Runceanu.

Mihaela Runceanu a fost ucisă în locuinţa sa pe 1 noiembrie 1989. Vinovatul, Daniel Cosmin Ştefănescu, a strangulat-o cu un cablu electric, apoi a stropit-o cu benzină şi a incendiat locuinţa. La doar 36 de ore de la comiterea crimei, bărbatul, prieten al cântăreţei, a fost prins şi arestat. După un proces care a durat trei luni, acesta a fost condamnat pentru omor şi a primit o pedeapsă cu închisoarea de 21 de ani.

În 2006 însă, după 17 ani de detenţie, Cosmin Ştefănescu a fost eliberat pentru bună purtare. Bărbatul nu şi-a recunoscut niciodată fapta.

Mihaela Runceanu a fost una dintre cele mai apreciate cântăreţe din România. Absolventă a Conservatorul de muzică „Ciprian Porumbescu”, artista a obţinut de-a lungul carierei sale numeroase trofee, printre care: Premiul I la Festivalul „Lotca de aur”, „Trofeul Tinereţii” la „Festivalul tinereţii de la Amara” şi Premiul I la Festivalul Mamaia 1976.
www.gandul.info

Articole similare :
comments powered by Disqus