Stiri de ultima ora

Video Cod portocaliu de inundații pe râul Prut până la miezul nopții

Video Cod portocaliu de inundații pe râul Prut până la miezul nopții
Meteo
Pericolul de inundaţii în nord estul ţării nu a trecut. Cod portocaliu în Botoşani, Iaşi şi Vaslui, până luni seară

Este în continuare pericol de inundaţii în nord estul ţării. Hidrologii menţin codul portocaliu pe râul Prut cel puţin până la miezul nopţii. Nici vremea nu este favorabilă, pentru că în zonă este în vigoare un cod galben de vijelii. Andreea Ştiliuc ne spune care e situaţia.

Cod portocaliu de inundații pe râul Prut până la miezul nopții

În ultimele zile, locuitorii din nord estul țării au stat cu ochii ațintiți pe prognoza meteo. Pentru mulți oameni cantitățile mari de precipitații  au însemnat o adevărată catastrofă.

În continuare, debitului râului Prut e un subiect sensibil. Dacă acum câteva zile atenția era ațintită în amonte de barajul de la Stânca Costești, acum există cod portocaliu, până la miezul nopții, în amonte de Fălciu, ca urmare a tranzitării ȋn regim controlat prin Stânca Costeşti a viiturilor formate înainte de intrarea ȋn ţară.

Sunt vizate județele Botoşani, Iaşi şi Vaslui. În aval de Fălciu, tot până la miezul nopții, este cod galben, pentru judeţele Vaslui şi Galaţi.

COD PORTOCALIU

În intervalul 28.06.2020 ora 10:00 – 29.06.2020 ora 24:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Prut – sector aval Ac. Stânca Costeşti – amonte S.H. Fălciu, ca urmare a tranzitării ȋn regim controlat prin Ac Stânca Costeşti a viiturilor formate anterior ȋn amonte de intrarea ȋn ţară (judeţele: Botoşani, Iaşi şi Vaslui).

COD GALBEN

În intervalul 28.06.2020 ora 10:00 – 29.06.2020 ora 24:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Timiş – sector aval S.H. Şag (judeţul Timiş), Prut – sector aval S.H. Fălciu (judeţele: Vaslui şi Galaţi).

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică seară o avertizare cod roșu pentru Județul Bacău, în localitățile Oituz, Dărmănești, Dofteana și Slănic-Moldova. S-au semnalat averse torențiale, cu până la 80 de litri pe mp și frecvente descărcări electrice.

Meteorologii sunt în continuare prudenți și emit avertizări în mai multe zone din România.

În nordul Moldovei și în zona Munților Apuseni, în Maramureș și în nordul Transilvaniei s-au anunțat perioade cu averse torențiale, intensificări puternice ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus