Stiri de ultima ora

PROGNOZA METEO pentru zilele următoare. Se anunţă CANICULĂ

PROGNOZA METEO pentru zilele următoare. Se anunţă CANICULĂ
Meteo
PROGNOZA METEO. Vremea va fi în general instabilă, dar și călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară în sudul Olteniei și izolat în Muntenia. Disconfortul termic va fi ridicat şi, mai ales în zonele de câmpie, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unităţi.

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în nord-vestul, nordul, centrul și nord-estul țării, unde pe alocuri vor mai fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Izolat cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 23 de grade, cu cele mai ridicate valori în nordul litoralului.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 18...20 de grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va fi în general instabilă, dar și călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară în sudul Olteniei și izolat în Muntenia. Disconfortul termic va fi ridicat şi, mai ales în zonele de câmpie, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, însă vor fi și intervale cu înnorări accentuate, vijelii, intensificări puternice ale vântului (rafale de 70...90 km/h), averse ce vor avea şi caracter torenţial și descărcări electrice, ziua local mai ales în zonele de deal și de munte, iar seara și noaptea pe arii relativ extinse în regiunile vestice, nordice, centrale, la munte și doar izolat în restul teritoriului.

Pe suprafețe mici va cădea de grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 40...60 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 28 şi 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 și 24 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre 12 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul valorii de 34 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va fi apropiat de pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară, când vor fi intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil descărcări electrice și ploi de scurtă durată. Temperatura minimă va fi de 19...20 de grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO MARTI. În sudul şi sud-estul țării vremea se va menține călduroasă, local caniculară după-amiaza, cu disconfort termic ridicat și un indice temperatură-umezeală (ITU) care va atinge sau va depăși ușor pragul ctitic de 80 de unități. În rest, valorile termice vor fi mai scăzute decât în ziua precedentă. În nordul, centrul, estul și sud-estul teritoriului, precum şi la munte, mai ales în cursul zilei, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, local averse, descărcări electrice şi izolat vijelii şi grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, astfel că, în intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi însemnate. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusă. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade în Maramureș și nordul Moldovei şi 36 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime, în general, între 10 și 22 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI se va menţine călduroasă, caniculară după-amiaza când disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei, când vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 18...21 de grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va fi călduroasă în majoritatea zonelor, local caniculară în regiunile sudice, iar disconfortul termic se va menține ridicat; indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi local în Câmpia Română şi în Lunca Dunării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a zilei și noaptea, când pe arii restrânse în zonele de munte și izolat în restul ţării, se vor semnala averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, pe litoral şi posibil de scurtă durată şi în rest, asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 și 35 de grade, iar cele minime între 9 grade în depresiunile intramontane şi 23 de grade pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi călduroasă, caniculară după-amiaza, iar disconfortul termic se va menține ridicat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 34...35 de grade, iar cea minimă de 19...21 de grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi călduroasă în aproape toată ţara, local caniculară în regiunile sudice, iar disconfortul termic va fi ridicat. În regiunile vestice şi nord-vestice şi în zonele montane instabilitatea atmosferică se va manifesta izolat ziua, dar pe arii extinse seara şi noaptea prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice şi condiţii de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar fenomene de uşoară instabilitate atmosferică vor fi posibile doar izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, dar local şi temporar şi în regiunile estice şi sud-estice, în partea de sud-vest a teritoriului, dar şi în rest, asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 și 36 de grade, iar cele minime între 12 și 23 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi caniculară după-amiaza, când maxima termică se va situa în jurul valorii de 35 de grade şi disconfortul va fi accentuat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 19...21 de grade.

DE VINERI PANA DUMINICA Vremea se va menţine călduroasă în regiunile sud-estice pe tot parcursul intervalului, iar în restul teritoriului valorile termice vor fi în scădere treptată. Fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala în majoritatea zonelor, dar în special în jumătatea de nord-vest.
www.rtv.net

Articole similare :
comments powered by Disqus