Stiri de ultima ora

COD GALBEN de inundaţii pe mai multe răuri

COD GALBEN de inundaţii pe mai multe răuri
Meteo
Institutul National de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi depăşiri ale Cotelor de atenţie, valabilă până la miezul nopţii pe râurile din judeţele Suceava şi Neamţ.

Potrivit hidrologilor, până la ora 24:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile din bazinele hidrografice: Moldova - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, judeţele Suceava şi Neamţ.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Avertizarea a fost transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională "Apele Române", Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A. şi Administraţiile Bazinale de Apă: Siret, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Suceava şi Neamţ.
www.rtv.net

Articole similare :
comments powered by Disqus