Stiri de ultima ora

Ciclonul a făcut prăpăd în Europa, care sunt efectele Codului Roşu. Cum este afectată România VIDEO

Este Cod Roşu de vreme severă în Europa, lovită din plin de un ciclon mediteranean. În Croaţia rafalele lovesc cu putere iar Italia e devastată de inundaţii. La polul opus, în unele țări s-au înregistrat deja temperaturi de 37 de grade și a fost dată alertă de caniculă. Ciclonul lovește în aceste zile și România.

Mare parte din Europa se confruntă cu o vreme severă. Croaţia este sub cod roşu şi portocaliu de vânt puternic, încă din weekend. În Zagreb (foto), rafalele au luat pe sus acoperişuri şi au smuls copacii din rădăcină.

În Bosnia, viiturile au lăsat în urmă un dezastru. Sute de case au fost inundate, iar străzile s-au transformat în râuri. Ploaia a provocat şi alunecări de teren, în timp ce sute de oameni au rămas fără energie electrică şi rezerve de apă.

Vremea extremă a lovit şi Italia. În nord, ploile au provocat inundaţii masive, în timp ce sudul a fost lovit de grindină. În Calabria, străzile din mai multe localităţi au fost acoperite de un strat gros de gheaţă.

Meteorologii avertizează că vremea extremă va continua și zilele următoare. Ciclonul mediteranean ce s-a instalat deasupra României în prag de vară a adus furtuni, grindină şi vijelii, iar temperaturile s-au prăbuşit peste noapte, sub normalul perioadei.
www.rtv.net

Articole similare :
comments powered by Disqus