Stiri de ultima ora

Avertizare meteo COD GALBEN de vijelii şi ploi torenţiale în peste jumătate de ţară

Avertizare meteo COD GALBEN de vijelii şi ploi torenţiale în peste jumătate de ţară
Meteo
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de vijelii şi ploi torenţiale în Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, sudul Banatului, vestul și sudul Olteniei, zona de munte, valabilă până joi dimineaţă. De asemenea, joi şi vineri este în vigoare o informare meteo manifestări de instabilitate atmosferică.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuatInterval de valabilitate: 14 august, ora 12 – 14 august, ora 22Zone afectate: Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj

Interval de valabilitate: 14 august, ora 15 – 15 august, ora 10Zone afectate: Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, sudul Banatului, vestul și sudul Olteniei, zona de munte

În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în vestul și nord-vestul țării, apoi și în centrul, nordul și sud-vestul teritoriului. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale în general de 55 – 70 km/h, iar temporar peste 80 – 90 km/h, mai ales în sudul și vestul Olteniei, Transilvania și, posibil, în nordul Moldovei. Se vor semnala vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 50...60 l/mp.

Pe parcursul după-amiezii de miercuri (14 august), disconfortul termic va persista în sudul, estul și centrul teritoriului.

Informare meteorologică, intervalul : 15 august ora 10 – 16 august ora 09

Vor fi intervale cu instabilitate atmosferică, îndeosebi în centrul și sudul țării, precum și la munte, unde vor fi intensificări ale vântului, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40 l/mp.
www.rtv.net

Articole similare :
comments powered by Disqus