Stiri de ultima ora

Avertizare COD PORTOCALIU de ploi torenţiale şi vijelii în mai multe judeţe

Avertizare COD PORTOCALIU de ploi torenţiale şi vijelii în mai multe judeţe
Meteo
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizare cod portocaliu şi cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în mai multe judeţe din vestul şi nordul ţării. 

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuatăInterval de valabilitate: 09 septembrie, ora 11:00 – 10 septembrie, ora 03:00

În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică se va accentua în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei. Vor fi intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină.

Rafalele vântului vor depăși 60...75 km/h, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20...25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala după-amiaza și noaptea și în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse și în intervale mai scurte de timp.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 09 septembrie, ora 15:00– 09 septembrie, ora 21:00Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântuluiÎn intervalul menționat în județele Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare vor fi perioade cu intensificări puternice ale vântului - rafale de peste 80...90 km/h și vijelii.

Trecător și pe arii restrânse, intensificări ale vântului se vor semnala în prima parte a zilei și în județul Caraș-Severin.
www.rtv.net

Articole similare :
comments powered by Disqus