Stiri de ultima ora

Timisoara are legatura directa cu trenul cu Budapesta

Timisoara are legatura directa cu trenul cu Budapesta
Local
Timişorenii vor putea circula mai lejer spre vestul Europei, după ce în noul mers al trenurilor a fost introdus un tren direct din orașul de pe Bega spre Budapesta. Preţurile pornesc de la 15 euro pe sens, iar din capitala Ungariei există legături spre toate marile oraşe europene.

De asemenea, de la Arad se va putea lua trenul direct spre Viena. Mersul Trenurilor 2017 / 2018 va intra în vigoare începând cu 9/10 decembrie și va fi valabil până în 8 decembrie 2018. Zilnic se vor afla în circulație între 1.200 și 1.300 de trenuri, în funcție de perioada din an. Trenurile Zăpezii circulă din 11 decembrie către destinații montane: Valea Prahovei, Vatra Dornei, Piatra Neamț și Petroșani (stațiunile Straja și Parâng). De asemenea, Trenurile Soarelui vor asigura, în perioada sezonului estival 2018, legături din toată țara către stațiunile de la Marea Neagră și Delta Dunării. Trenurile de pe ruta București Nord — Constanța își vor menține duratele reduse de parcurs, de aproximativ 2 ore. „În cursul anului 2018 se desfășoară o serie de lucrări de reabilitare a mai multor tronsoane feroviare, pentru creșterea performanțelor infrastructurii feroviare și a serviciilor oferite călătorilor. În funcție de evoluția acestor lucrări, în circulația trenurilor pot surveni unele întârzieri sau alte modificări punctuale”, precizează CFR Călători.

În traficul internațional, trenurile IR 72 și IR 73 vor circula spre/dinspre Budapesta din Timișoara Nord, iar legătura cu acestea dinspre/spre București Nord va fi asigurată de trenurile IR 1797 și IR 1798 București Nord — Timișoara Nord și retur. Trenurile Ister IR 472 și IR 473 vor circula pe ruta București Nord—Brașov — Sibiu—Budapesta și retur. Trenurile IR 1094 și IR 1095 București Nord—Ruse și retur vor circula numai în extrasezon, iar în perioada sezon vor circula trenurile IR 461 și IR 460 București — Sofia și retur. Pasagerii vor putea călători în afara țării zilnic, cu trenuri directe din București Nord către Viena (de la 39 euro pe sens) și Budapesta (de la 29 euro pe sens), Chișinău (19 euro pe sens), iar în sezonul estival, către Sofia și Salonic. Oferta de transport internațional include trenuri zilnice directe către Budapesta și din Timișoara (de la 15 euro pe sens), Cluj Napoca (de la 15 euro pe sens) și Brașov (de la 19 euro pe sens).

Articole similare :
comments powered by Disqus