Stiri de ultima ora

Tânăr din Câmpia Turzii, care a păcălit o vânzătoare prin metoda ”Maradona”, reținut de Poliția Abrud

Tânăr din Câmpia Turzii, care a păcălit o vânzătoare prin metoda ”Maradona”, reținut de Poliția Abrud
Local
Tânărul din Câmpia Turzii , cercetat pentru că a înșelat o vânzătoare căreia i-a cerut să îi schimbe o sumă de bani în bancnote mai mici, a fost reținut de Poliția Abrud.

Potrivit IPJ Alba, marți, polițiștii de investigații criminale din Abrud au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de un tânăr de 22 de ani, din Câmpia Turzii, județul Cluj, care este cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni de înșelăciune.

În 22 mai, după-amiaza, i-a solicitat unei vânzătoare de la un magazin alimentar din Abrud să îi schimbe 3 bancnote de câte 200 de lei în bancnote de câte 50 de lei. Ulterior a revenit asupra solicitării și a precizat că, de fapt, dorește schimbarea banilor în bancnote de 5 lei și a cerut restituirea bancnotelor de 200 de lei însă când le-a înapoiat pe cele de 50 de lei ar fi sustras 4 din ele, fără ca femeia să observe acest lucru.

Tânărul va fi prezentat în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale.

Metoda Maradona, una dintre cele mai vechi escrocherii din România. Era folosită în anii 90 la schimbul valutar neoficial prin care la un schimbarea unei sume de bani o persoană oferă echivalentul în lei sau euro, dar la numărătoare, scoate câteva bancnote din teanc, după numărarea banilor.

În felul acesta, clientul descoperea abia acasă lipsa banilor. În timp, metoda a apărut în mai multe variante.
alba24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus