Stiri de ultima ora

Semnal de alarmă pe malul mării. Prima structură de „Artă din gunoaie”, la Vama Veche

Semnal de alarmă pe malul mării. Prima structură de „Artă din gunoaie”, la Vama Veche
Local
Semnal de alarmă pe malul mării. Prima structură de „Artă din gunoaie”, la Vama Veche

Ştire online publicată Joi, 16 Mai 2019. Autor: Andreea PERHAIŢĂ

Zilele acestea, echipa Let’s Do It, România a făcut curăţenie pe plajele din Vama veche după minivacanţa de 1 Mai, dar a şi lansat un semnat de alarmă privind starea mediului înconjurător şi marin.

Astfel, sub îndemnul de reducere a consumului de resurse naturale, „Redu. Reutilizează. Repară. Reciclează”, pe plaja din Vama Veche a fost ridicată o structură de „Artă din gunoaie - Trash Art”, realizată de artista olandeză Maria Koijck. Pe lângă acţiunea de ecologizare pe spaţiile verzi şi pe plajă, la care au participat 30 de voluntari din echipa OLX România, a fost organizată şi o interacţiune cu proprietarii business-urilor, cu locuitorii şi cu turiştii din Vama Veche, pe teme eco.

„Structura de Trash Art este realizată în întregime din deşeuri metalice şi plastice. Prin această structură ne dorim să atragem atenţia asupra impactului negativ pe care îl au asupra naturii şi asupra vieţii noastre consumul excesiv de resurse și deșeurile depozitate în mod necorespunzător, pe parcursul întregului sezon estival. Fiecare dintre noi este responsabil de viitorul acestei planete și de aceea, sperăm ca prin «The Planet Hero» să determinăm un număr cât mai mare de oameni să adopte un stil de viaţă responsabil chiar şi atunci când sunt în vacanţă”, a declarat Irina Mihălcuţ, reprezentantul „Let’s Do It, Romania!”.

Structura de Trash Art va putea fi vizitată pe terasa Expirat din Vama Veche, în perioada sezonului estival 2019, până în luna septembrie.
cugetliber.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus