Stiri de ultima ora

Renumitul profesor Lavinia Stan, prezent, din nou, la Constanţa

Renumitul profesor Lavinia Stan, prezent, din nou, la Constanţa
Local
Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii „Ovidius” o are, din nou, astăzi, de la ora 13.00, ca invitată, pe Lavinia Stan, renumit profesor la Universitatea „St. Francis Xavier” din Canada. De data aceasta, însă, ea în Sala Senatului conferinţa cu titlul „Justiţia de tranziţie în spaţiul post-sovietic”. 

Precizăm că Lavinia Stan este Doctor Honoris Causa al Universităţii „Ovidius” şi o colaboratoare constantă a instituţiei. Profesor de prestigiu în sisteme politice comparate, ea s-a afirmat în spaţiul academic occidental prin publicaţii la cele mai prestigioase edituri, dar şi reviste, fiind, totodată, membră în comitetele ştiinţifice sau consiliile de conducere ale unora dintre cele mai importante publicaţii academice internaţionale. 

Plecată de peste 27 de ani din ţară, Lavinia Stan a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice la Bucureşti, iar la acest moment este director al Departamentului de Ştiinţe Politice de la St. Francis Xavier University, Antigonish, Canada şi preşedinte al Society for Romania Studies.

Anul trecut, distinsul profesor şi-a lansat la Constanţa cartea „România postcomunistă. Trecut, prezent, viitor”, prin care a dorit să ia pulsul ţării noastre, după căderea regimului comunist.
cugetliber.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus