Stiri de ultima ora

#ViscolDeNeamț… Perdele forestiere doar pe hârtie?!

#ViscolDeNeamț… Perdele forestiere doar pe hârtie?!
Local
Vedem cât de greu e cu drumurile înzăpezite în Neamț. Mai ales în zonele unde viscolește și, oricât ar interveni utilajele, zăpada se așterne la locul nepotrivit: pe drumurile publice.

Pentru instituțiile care închid ochii la faptele penale, colegii de la ZiarPiatraNeamt.RO amintesc că, acum vreo 4-5 ani au fost aduși la Neamț aproximativ 100.000 puieți de salcâm și s-au făcut, ÎN ACTE, zeci de kilometri de perdele forestiere de protecție în zonele unde viscolește zăpada și se blochează drumurile.

Ar fi trebuit să avem acum zeci de kilometri de perdele forestiere în toate zonele unde viscolește zăpada, dar 90% din salcâmi au dispărut sau, mai corect, au fost plantați doar pe hârtie.

Nu s-au prins… or să spună unii. Dar parcă mai degrabă nu prinde „vrăjeala” că circa 90.000 de puieți de salcâm ar putea avea o astfel de soartă, spontan.

Rugăm Prefectura Neamț, dacă nu cumva are un interes în a acoperi această mega hoție, să facă publice zonele în care au fost plantate aceste perdele forestiere. Poate nu le vedem noi. Ori, în loc să ajungă la drumurile cu probleme din Neamț, au ajuns perdele forestiere pe marginea terenurilor……………. să completeze instituțiile care nu apără hoții linia punctată dacă nu cumva legea e doar pentru cei mici și fraieri.

Cât de scumpe sunt perdelele de protecție

Calculele publicate de digi24.ro arată că înființarea perdelelor forestiere nu este scumpă, raportat la costurile implicate de absența acestora, reprezentate de vieți pierdute, vehicule distruse, carburanți consumați, întârzieri în livrarea mărfurilor.
ziartarguneamt.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus