Stiri de ultima ora

Judecatorii deschid azi cel de-al treilea dosar al lui Nicusor Constantinescu (rechizitorii+document)

Judecatorii deschid azi cel de-al treilea dosar al lui Nicusor Constantinescu (rechizitorii+document)
Local
Tag-uri: nicusor daniel constantinescu arestare , consiliul judetean constanta , radu stefan mazare , primar constanta retrocedari

Conform DNA, în ultimul dosar cu privire la Nicuşor Constantinescu, Ministerul Finanțelor Publice s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 1.269.486,85 lei, raportată la prejudiciul adus statului. Cu toate acestea, procurorii susțin că, deși i s-a solicitat acest lucru, „Consiliul Județean Constanța nu a comunicat până în prezent (n.r. 14.11.2014) dacă se constituie parte civilă în cauză, raportat la prejudiciul în valoare de 30.782.039 lei.

Azi, judecătorii Curții de Apel București vor discuta măsura preventivă în cel de-al treilea dosar în care Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost deferit Justiției de procurorii Anticorupție. Vorbim despre procesul în care procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța îl acuză pe șeful suspendat al CJC de abuz în serviciu în formă continuată (6 infracțiuni), de spălare a banilor, dar și de constituire a unui grup infracțional organizat.

În cauză au mai fost deferiţi Justiției alți 18 inculpați (persoane fizice și juridice), în legătură cu un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Județean Constanța și a peste un milion de lei în dauna statului român.

Comunicatul DNA privind trimiterea în judecată în această cauză poate fi citit AICI

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel București, iar azi judecătorii vor discuta măsura preventivă dispusă în cazul lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa. Acesta se află în stare de arest preventiv, el fiind trimis în judecată în alte două dosare instrumentate de procurorii DNA din București și din Constanța.

Așa cum arătam și în edițiile trecute, conform Portalului instanțelor de judecată, Nicuşor Constantinescu s-a ales cu primul mandat de arestare în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru complicitate la trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obţinerea de foloase necuvenite, dar şi pentru 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, cu obţinerea de foloase necuvenite. Alături de Constantinescu a mai fost deferit justiţiei şi Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP Constanţa), acesta fiind acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Procesul se află pe rolul Tribunalului Bucureşti, iar următorul termen a fost stabilit pentru data de 21 noiembrie.

Rechizitoriul poate fi citit  AICI

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată şi de DNA Constanţa, pentru abuz în serviciu în formă continuată.
ziuaconstanta.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus