Stiri de ultima ora

GUVERNUL, INTERPELAT LA CEDO ÎN CAUZA „DURLECI VERSUS ROMÂNIA”

GUVERNUL, INTERPELAT LA CEDO ÎN CAUZA „DURLECI VERSUS ROMÂNIA”
Local
„Pe plan intern am pierdut, în mod neverosimil, tot ce se poate pierde, inclusiv cererea de revizuire. La CEDO suntem în linie dreaptă, cererea fiind admisă în principiu. Deja pe site-ul CEDO apare cauza Durleci vs. România. Chiar acum Guvernul este interpelat pentru un punct de vedere”, declară pentru ePitești Florentin Sorescu, avocatul familiei Durleci.

Amintim că tripla crimă din Stoenești a avut loc în primăvara anului 2016. Laurenţia Durleci, o tânără în vârstă de 17 ani, tatăl ei, Filip Tinca (37 de ani) şi bunicul fetei, Paul Durleci (57 de ani), au fost înjunghiaţi mortal cu 48 de lovituri de cuţit.

Achitați pe fond, condamnați la apel

Vasile Durleci şi Dorel Durleci, achitaţi de prima instanţă (care l-a găsit vinovat doar pe Laurențiu Durleci, fostul concubin al fetei, fratele și respectiv fiul celor doi), au fost condamnaţi ulterior de Curtea de Apel Piteşti la 20 de ani şi 8 luni de închisoare pentru omor calificat, respectiv la 15 ani şi 8 luni de închisoare pentru complicitate la omor calificat.

Laurențiu Durleci a murit subit pe 29 decembrie 2017 la Spitalul Judeţean de Urgență din Pitești, acolo unde a fost transferat, în stare gravă, de la Spitalul Penitenciar Colibaşi.

În ceea ce-i privește pe cei doi, avocatul Florentin Sorescu explică pentru ePitești că „le-a fost încălcat dreptul la apărare și dreptul la un proces echitabil prin schimbarea încadrării juridice fără a fi pusă în discuţia părţilor, neadministrarea unor probe esenţiale pentru stabilirea adevărului și lipsa unei motivări pertinente și credibile a hotărârii judecătorești de condamnare”.
epitesti.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus