Stiri de ultima ora

Ghid pentru persoanele care suferă de boli respiratorii la vreme de COVID-19

Ghid pentru persoanele care suferă de boli respiratorii la vreme de COVID-19
Local
Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) oferă un nou ghid în această perioadă a pandemiei COVID-19. Realizat în colaborare cu Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) și Asociația Inițiativa Pacientul 2.0., acesta conţine recomandări în sprijinul persoanelor care suferă de boli respiratorii.

Ghidul abordează aspecte precum:

“Traversăm o perioadă mai dificilă, dar este important să nu ne panicăm, să fim informați correct, să ținem legătura cu medicul, să nu renunțăm la tratament și să ne împăcăm cu boala. Sigur vom trece cu bine peste toate”, a declarat Radu Gănescu, președinte COPAC.

“Informațiile corecte, validate medical, fac parte din instrumentele–cheie de care pacienții au nevoie, astfel încât să își poată controla boala. Relația cu medicul de familie este importantă și aceste luni, în care grija pacienților cronici a revenit în principal medicilor de familie, ne-au arătat că o bună comunicare între pacient-medic de familie-specialist este vitală și uneori chiar salvatoare de vieți”, a precizat dr. Carmen Bușneag, medic de familie, reprezentant al Grupului RespiRO, din cadrul SNMF. Ghidul oferit de COPAC:
zch.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus