Stiri de ultima ora

FOTO: Mega-complex de agrement la Teiuș, cu bazin de înot, teren de sport, săli de bowling și multimedia. Cum va arăta clădirea

FOTO: Mega-complex de agrement la Teiuș, cu bazin de înot, teren de sport, săli de bowling și multimedia. Cum va arăta clădirea
Local
Tinerii și familiile cu copii din Teiuș și localitățile aparținătoare își vor putea petrece în curând timpul liber în cadrul unui mega-centru de tineret. Clădirea va avea un bazin de înot, un teren multifuncțional, o sală de bowling, o sală de proiecție, o sală multimedia, o sală de gimnastică și o sală de activități recreative.

Centrul de tineret va fi realizat pe un teren aflat pe strada Clujului (DN 1), la ieșirea din oraș spre Cluj-Napoca, printr-o investiție de peste 2,1 milioane de euro și va avea o suprafață construită de 2.930 de metri pătrați.

Primăria Teiuș a lansat joi în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru proiectarea și execuția de lucrări pentru investiția „Regenerarea Urbană Socio-Culturală a orașului Teius – Centru de tineret”.  Valoarea totală estimată este de 10.575.102,99 de lei, fără TVA.

Terenul pe care va fi realizat Centrul de tineret este situat pe strada Clujului, la ieșirea din Teiuș spre Aiud și are o suprafață de 13.712 mp. Clădirea va avea dimensiunile de 37,3 m x 89,5 m x 9,7 m, o suprafață construită de 2.930 mp și o suprafață desfășurată de 3.130 mp .

Pe lângă construcție se vor amenaja zone verzi în suprafață de 5.282 mp, o parcare cu 30 de locuri, o pistă de biciclete de 450 mp și un drum de acces secundar de 1.700 mp.

Centrul de tineret va avea un bazin de înot, o sală de activități recreative, o sală de gimnastică, un teren multisport, o sală de bowling, o sală de proiecție și o sală multimedia/desen și se va adresa în principal tinerilor din oraș și localităților componente, precum și familiilor cu copii, care doresc să-și petreacă timpul liber într-un mod plăcut și totodată sănătos, prin mișcare, fără să fie nevoiți să se deplaseze în alte localități în care există astfel de facilități.

Clădirea va avea fundații de beton și structură metalică formată din stâlpi  metalici, grinzi și ferme metalice. Învelitoarea construcției va fi realizată din panouri termoizolante de acoperiș, iar închiderile laterale vor fi compuse din panouri termoizolante.

Fațada principală va fi realizată dintr-o structură tip cortină, transparentă, din sticlă structurată.

Clădirea va avea la parter următoarea compartimentare – (suprafața utilă):

La subsol (parțial) se va amenaja o cameră tehnică de 107,5 mp, iar la etaj vor fi realizate două terase de 125 mp și 43 mp.

Bazinul de înot va avea dimensiunile de 9,5 metri x 17,5 metri și o adâncime maximă de 1,5 metri. Piscina va avea un volum de 231 mc. Filtrarea, pomparea, dezinfecția și încălzirea apei din piscină se va realiza într-o cameră tehnică, construită lângă bazin.

Clădirea Centrului de tineret va fi dotată și cu un sistem de producere apă caldă menajeră, compus din 10 panouri solare, amplasate pe acoperiș. Instalația va fi dotată cu pompă de circulație, vas de expansiune și automatizare dedicată.
alba24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus