Stiri de ultima ora

FOTO: A III-a ediție a concursului „Prietenii Necuvântători”, la Grădinița „Scufița Roșie” din Alba Iulia

FOTO: A III-a ediție a concursului „Prietenii Necuvântători”, la Grădinița „Scufița Roșie” din Alba Iulia
Local
Mai mulți albaiulieni au protestat astăzi față de lipsa autostrăzilor, alături de zeci de mii de oameni la nivel național. Aceștia și-au întrerupt activitățile pentru 15 minute, în semn de solidaritate cu  Campania ”România vrea autostrăzi”, demarată de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, constructorului primului metru de autostradă din Moldova. 

Campania s-a viralizat atât în mediul on-line, cât și în cel off-line. Sub hashtag-ul #șîeu, mai multe companii românești și străine au anunțat deja public că vor opri lucrul vineri, 15 martie, la ora 15:00, vreme de 15 minute.

La Alba Iulia, angajații fabricii de ambalaje din carton Lantic (cea mai mare din Alba), și-au întrerupt lucrul pentru 15 minute.

La fel au fel au făcut și angajații biroului notarial Homoșteanu Milaciu.

Taximetriștii din oraș au participat și ei la protest, opridu-se în stații și refuzând toate comenzile în intervalul celor 15 minute.

Cea mai importantă firmă de distribuție a consumabilelor tipografice, Grup Tico România, cu sediul în Alba Iulia, s-a alăturat protestului.

La protest au participat și reprezentații altor firme din Alba Iulia și din județ.

Reprezentanții primăriei Sebeș au oprit lucrul pentru 15 minute. Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava,  a transmis că susține pe deplin acest protest și a lansat chiar un fel de motto: ”pe ei îi doare în 14, să îi ardem în 15”. Pe lângă acesta, viceprimarul Gabriel Pleșa și Nicolei Moldovan, city-manager al municipiului Alba Iulia, au făcut și ei declarații de susținere a campaniei pentru autostrăzi.
alba24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus