Stiri de ultima ora

CUM S-A DUBLAT ÎN CÂTEVA LUNI VALOAREA SCRIPTICĂ A TERENULUI DE LA „ARIPI” PE CARE PRIMĂRIA VREA SĂ-L CUMPERE DE LA FOȘTII PROPRIETARI

CUM S-A DUBLAT ÎN CÂTEVA LUNI VALOAREA SCRIPTICĂ A TERENULUI DE LA „ARIPI” PE CARE PRIMĂRIA VREA SĂ-L CUMPERE DE LA FOȘTII PROPRIETARI
Local
Citiți și: ȚARA ARDE, IAR AUTORITĂȚILE LOCALE SE GRĂBESC SĂ VOTEZE PROIECTE IMOBILIARE CONTROVERSATE

Concret, pe ordinea de zi a Consiliului Local Pitești de astăzi, 26 martie, se află un „proiect de hotărâre privind aprobarea raportului de evaluare a unui teren situat în Cartierul Craiovei (zona Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu)”. Este vorba fix de terenul de la ”Aripi”.

Raportul este necesar mult dezbătutei achiziționări a terenului de la foștii proprietari (sau eventual realizării unui schimb de terenuri cu aceștia). Până aici nimic în neregulă, doar că vorbim de o evaluare care vine după o altă evaluare și dublează sumelele primului raport.

Încă din mai 2019, Sofia Coșuleț și soții Zoie și Mircea Toma, moștenitori ai defunctului proprietar al terenului de 2.483 de metri pătrați, teren care traversează suprafața de antrenamente a Clubului Aripi, au adus la cunoștința municipalității că sunt dispuși să efectueze un schimb de terenuri în anumite condiții (fiind interesați și de alternativa unor despăgubiri la valoarea de piață).

Terenul în suprafață de 2.483 de metri pătrați a făcut obiectul punerii în aplicare a unei sentințe civile din 2018, pronunțată de Judecătoria Pitești, rămasă definitivă, în baza căreia luna aceasta (pe 10 martie 2020) a fost eliberat, în sfârșit, titlul de proprietate, necesar unui tranzacții efective, titlu a cărui absență a blocat până acum negocierile.

Sume diferite în rapoartele de evaluare

În vara anului trecut (12 iunie 2019) a fost întocmit un prim raport de evaluare de către societatea Alfa Prospect Ec SRL, raport însușit de către CL Pitești pe 20 iunie, același an, și a fost constituită comisia de negociere a prețului de vânzare-cumpărare a terenului de 2.483 mp. Ulterior, printr-o dispoziție a primarului, comisia de negociere a prețului a fost completată cu doi specialiști din cadrul aparatului de specialitate.

Moștenitorii au fost chemați la Primărie și li s-a înmânat o copie a raportului de evaluare. Anul acesta s-a ajuns la un alt raport de evaluare. De ce?

„S-a procedat la întocmirea unui nou raport de evaluare având în vedere faptul că cererea petenților, depusă în data de 14 05 2019 nu a fost soluționată în termen de șase luni de la întocmire și că titlul de proprietate a fost eliberat la data de 10.03 2020”, după cum se arată în raportul ajuns astăzi pe masa consilierilor.

Așa s-a ajuns ca astăzi, 26 martie, în ședința de Consiliu Local să se propună însușirea unui raport privind determinarea valorii de piață a terenului de 2.483 mp la o sumă dublă față de cea din raportul de evaluare precedent: 2.442.815 lei, echivalentul a 504.049 euro (în condițiile în care, anul trecut autoritățile locale vorbeau de aproape 236.000 euro (Vezi AICI amănunte).

Și, culmea, raportul de evaluare este întocmit de același evaluator: Alfa Prospect Ec SRL. De precizat că dacă aleșii locali vor vota astăzi noul raport de evaluare a terenului, negocierile vor înclina în favoarea foștilor proprietari care vor putea ajunge până la 504.049 euro.

O poveste alambicată, cu șanse minime de a fi descâlcită într-o ședință de Consiliu Local pe repede înainte, așa cum s-a anunțat cea de astăzi, mai ales că proiectul a fost introdus pe ordine de zi abia ieri și nu odată cu majoritatea proiectelor din mapa consilierilor locali.
epitesti.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus