Stiri de ultima ora

Cum decurge campania „Adoptă un căţel”, la Constanţa

Cum decurge campania „Adoptă un căţel”, la Constanţa
Local
Campania „Adoptă un cățel” aduce o nouă șansă la viață pentru câinii comunitari. De la debutul activității, s-au înregistrat 1.421 de adopții, iar în acest moment, peste 150 de câini aflați la adăpostul situat pe strada Vârful cu Dor, nr. 5 așteaptă să facă parte dintr-o familie. În gestionarea problemei câinilor fără stăpân, municipalitatea a ales să respecte dreptul la viață al câinilor comunitari.

„Municipiul Constanța nu are nicio legătură cu adăpostul de animale din Ovidiu. De când am deschis adăpostul nostru, nu a fost eutanasiat niciun câine. Dacă anumite persoane vor continua să profereze minciuni în spațiul public, eu voi fi nevoit să îmi apăr colegii și imaginea municipiului Constanța”, a declarat primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău.

Adopţia câinilor se face gratuit și poate fi realizată după ce a expirat termenul de şapte zile lucrătoare în care patrupedele ar fi putut fi revendicate de proprietari. Solicitările se pot introduce imediat ce câinele a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării.

Câinii vor fi încredinţaţi spre adopţie numai după ce au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare.

Iubitorii de animale care și-au asumat răspunderea îngrijirii unui câine preluat de la padoc nu trebuie să lase câinii liberi, din nou, pe străzi.

Ei au obligația să-i îngrijească și să respecte normele legale. Abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi constituie infracțiune și este sancționat conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001.

Serviciul Gestionare Animale Abandonate poate fi contactat la numărul de telefon 0733.045213.

Cei interesați pot vizita Adăpostul Public pentru Animale Abandonate, de luni până vineri, între orele 10.00 şi 14.00, iar joi, în intervalul orar 9.30 - 17.30.
cugetliber.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus