Stiri de ultima ora

Mâine noapte, se opreşte apa în localitatea Techirghiol

Mâine noapte, se opreşte apa în localitatea Techirghiol
Local
Consumatorii din localitatea Techirghiol vor fi lipsiţi de apă rece, mâine noapte, timp de şase ore. 

Pentru executarea lucrărilor de racordare a conductelor principale de alimentare cu apă din localitatea Techirghiol, la sistemul centralizat de distribuţie, lucrări executate în cadrul Programului Operaţional Sectorial de Mediu, SC RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile timp de şase ore, începând de joi seara, de la ora 22, şi până vineri dimineaţa, la ora 4. Vor fi afectaţi de lipsa apei potabile toţi abonaţii din localitatea Techirghiol. 

„Lucrările executate fac parte din POS Mediu, contractul de lucrări «Reabilitare şi extindere reţea de apă, rezervor nou, extindere şi reabilitare reţea canalizare şi reabilitare staţie de pompare ape uzate în localitatea Techirghiol», în valoare de 14,16 milioane lei, din care SC RAJA SA asigură o cofinanţare de 4,05 milioane lei. În cadrul acestui proiect, conducta de aducţiune ce asigură alimentarea cu apă a localităţii a fost reabilitată pe o lungime de şase kilometri, iar reţelele de alimentare au fost extinse cu 3,4 km”, explică purtătorul de cuvânt al RAJA, Irina Oprea. 

Mai mult, în cadrul Complexului de Pompare Techirghiol se construieşte un rezervor nou de înmagazinare apă, cu un volum de 1.500 metri cubi, ce va asigura apa potabilă abonaţilor din oraş şi în cazul apariţiei unor avarii, ce implică întreruperea furnizării apei potabile pe conducta principală de alimentare a localităţii. Pe parte de canalizare, sistemele vor fi extinse sau reabilitate pe o lungime de aproape şase kilometri. 

Articole similare :
comments powered by Disqus