Stiri de ultima ora

Bisericile și ONG-urile, obligate să se înscrie într-un Registru, de la 1 aprilie. Procedura, publicată de ANAF

Bisericile și ONG-urile, obligate să se înscrie într-un Registru, de la 1 aprilie. Procedura, publicată de ANAF
Local
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat, pe site-ul instituției, proiectul de Ordin pentru aprobarea procedurii privind organizarea Registrului entităţilor/unităţilor de cult. Proiectul aduce clarificări privind modalitatea de înscriere a ONG-urilor în acest registru.

Toate ONG-urile din România sunt obligate prin lege să fie înscrise în acest registru la ANAF pentru a mai putea beneficia de finanțare,  donații și sponsorizări, începând cu data de 1 aprilie, însă ONG-urile se plângeau că registrul nu există, cu două săptămâni înainte de termenul-limită.

Proiectul de ordin al președintelui ANAF pentru aprobarea Procedurii privind organizarea Registrului entitãţilor/unităţilor de cult pentru care se acordă deduceri fiscale, precum și modelului și conţinutului unor formulare, a fost publicat joi seară pe site-ul ANAF. Acesta ar trebui adoptat și publicat în Monitorul Oficial cât mai curând posibil, pentru ca beneficiarii să aibă totuși timp să se înscrie până la finalul acestei luni.

Vezi aici documentul.

Potrivit referatului de aprobare a proiect de ordin, înscrierea în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale se realizează pe baza solicitării entității, dacă sunt îndeplinite cumulativ, la data depunerii cererii, următoarele condiţii:

a) desfăşoară activitate în domeniul pentru care a fost constituită, pe baza declaraţiei pe propria răspundere;

b) şi-a îndeplinit toate obligaţiile fiscale declarative prevăzute de lege;

Articole similare :
comments powered by Disqus