Stiri de ultima ora

PRIME, TICHETE DE MASĂ, TICHETE CADOU. CÂȘTIG SALARIAL MAJORAT

PRIME, TICHETE DE MASĂ, TICHETE CADOU. CÂȘTIG SALARIAL MAJORAT
Local
Potrivit sursei citate, în ultima lună a anului trecut câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 4.938 de lei, iar câştigul salarial mediu nominal net, de 2.957 de lei.

Cel mai mare câștig salarial net (6.888 de lei) a fost în activităţile de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice), iar cel mai mic, în hoteluri şi restaurante (1.657 de lei).

Netul a crescut cu 5,9% (+165 de lei) față de noiembrie 2018 și cu 12,5% față de decembrie 2017.

În decembrie 2018, în majoritatea activităţilor din sectorul economic nivelul câştigului salarial mediu net a fost mai mare decât în noiembrie 2018 ca urmare a acordării de premii ocazionale (prime trimestriale, anuale, pentru sărbătorile de iarnă, pentru performanţe deosebite sau al 13-lea salariu), drepturi în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv tichete de masă şi tichete cadou).

De asemenea, creşterile s-au datorat realizărilor de producţie ori încasărilor mai mari (în funcţie de contracte/proiecte) şi disponibilizărilor de personal cu câştiguri salariale mici din unele activităţi economice.

Articole similare :
comments powered by Disqus