Stiri - Editia din date de 03-12-2016

Arhiva stiri din data de:
03-12-2016 Stiri de ultima ora din

Vreţi să cumpăraţi o maşină second-hand? Ce ar trebui să verificaţi, înainte să achiziţionaţi autoturismul

Local:Alba
Dacă decideţi să cumpăraţi o maşină second-hand, sunt unele detalii pe care ar trebui să le luaţi în considerare. Pentru a vă asigura că preţul este corect pentru ceea ce cumpăraţi, puteţi verifica anumite aspecte ce ţin de starea autovehiculului.

Cei care au mai cumpărat maşini second-hand sau cei care cunosc ce anume arată “vârsta” şi uzura unui automobil au remarcat cum ar trebui procedat.

Astfel, înainte de a cumpăra maşina respectivă, aveţi opţiunea de a-i cere persoanei care o vinde să verificaţi exteriorul autoturismului. Puteţi depista urme de accidente, observând lonjeroanele, după ce ridicaţi capota, dacă acestea sunt drepte sau dacă au urme de lovituri.

Puteţi verifica îmbinările la contraaripi şi şuruburile, care, din fabrică, ar trebui să fie vopsite.

Se poate observa uzura şi când deschideţi portierele sau portbagajul. Se poate îndepărta uşor chederul, pentru a se verifica stâlpii maşinii, pentru urme de sudură. De asemenea, se poate observa dacă tabla este ruginită, în zona portbagajului, de exemplu, sub covoraşe.

În interior, se poate compara kilometrajul cu aspectul volanului. O maşină cu 60.000 de kilometri la bord, de exemplu, nu ar trebui să aibă semne vizibile de uzură mare a volanului.

Vedeţi dacă funcţionează semnalizările, aerul condiţionat, ştergătoarele, indicatoarele din bord, cum arată scaunele, portierele la interior, pedalele, pneurile. La rotirea volanului, se poate observa dacă funcţionează corespunzător servodirecţia.

Alte verificări ar fi la motor, pentru scurgeri de lichide sau eventuale sunete neobişnuite. Observaţi şi cât de gros este fumul care iese pe ţeava de eşapament şi ce culoare are (negru este fum de combustibil, alb este fum de ulei).

În test drive, puteţi vedea dacă autoturismul are probeme cu planetarele, frânele, dar şi componentele electronice. Amortizoarele pot fi inspectate prin ridicarea maşinii pe rampă. Alte aspecte, ce pot fi verificate cel mai probabil cu asistenţa unui specialist, dacă nu aveţi cunoştinţe de bază în domeniu, sunt eventuale indicii de probleme prin inspectarea bucşilor, discurilor de frână şi plăcuţelor.

Nu în ultimul rând, verificaţi actele maşinii şi cartea de service şi dacă seria de motor este lizibilă.

Publicat în ACTUALITATE , SOCIAL .

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24 !Va recomandam sa cititi si :
07
iun.
13 aspecte de verificat la achizitionarea unei masini second hand
Economic
Pentru că achiziţionarea unui model second hand poate da bătăi de cap multora, ne am gândit că nu ar strica o listă care să puncteze câteva aspecte vitale de luat în seamă...

05
iun.
13 aspecte de verificat la achizitionarea unei masini second hand
Auto
Pentru că achiziţionarea unui model second hand poate da bătăi de cap multora, ne am gândit că nu ar strica o listă care să puncteze câteva aspecte vitale de luat în seamă...

22
iun.
corvoada achizitionarii unei masini sh 13 aspecte de verificat inainte sa bati palma
Auto
V aţi stabilit un buget şi sunteţi gata să investiţi bani într o maşină la mâna a doua, dar achiziţionarea unui model second hand nu e chiar floare la ureche. Iată 13 puncte...

29
mai.
informatii de ultima ora despre masinile la mana a doua verifica rapid acest lucru s ar putea sa te coste scump
Auto
Informații de ULTIMĂ ORĂ despre mașinile la mâna a doua Verifică RAPID acest lucru, s ar putea să te coste SCUMP... Un articol de B1 29 Mai 2018, 08 31 Maşinile...

03
apr.
cum sa cumperi eficient o masina second hand scurt ghid de negociere
Auto
Ca să întocmim un set de ponturi cât mai complet, am luat aminte la sfaturile francezilor de la Caradisiac , dar am readus în actualitate şi materiale publicate pe ProMotor...


comments powered by Disqus
Foto:


Evaluari imobiliare Wagner Invest Evaluari imobiliare Wagner Invest
Evaluari imobiliare
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : Local:alba
Artilcole stiri grupate pe subiecte