Stiri de ultima ora

CRIMA de la Sălciua: Pedeapsă de 6 ani și 10 luni de închisoare pentru omor și violare de domiciliu

CRIMA de la Sălciua: Pedeapsă de 6 ani și 10 luni de închisoare pentru omor și violare de domiciliu
Local
Ioan Alin Bega, tânărul care a omorât în bătaie un consătean de 60 de ani, a fost condamnat la 6 ani și 10 luni de închisoare cu executare, pentru omor și violare de domiciliu. Pe lângă închisoarea cu executare, magistrații l-au obligat pe Alin Bega şi la tratament psihiatric. De asemenea, bărbatul trebuie să plătească câte 50.000 de lei daune morale către cei doi copii ai victimei.

În timpul procesului, inculpatul a cerut schimbarea încadrării juridice, din omor în lovituri cauzatoare de moarte, dar magistrații au refuzat cererea acestuia.

CITEȘTE ȘI:

La începutul lunii octobrie 2018, Ioan Alin Bega, îmbibat bine de alcool, și-a adus aminte de un conflict mai vechi și s-a dus la locuința victimei. Acolo l-a lovit pe celălalt bărbat cu pumnii și cu capul în față și în piept până când acesta a căzut inconștient la pământ.

Victima ar mai fi avut o șansă de supraviețuire, dacă ar fi fost găsit la timp, dar trupul neînsuflețit a fost descoperit de fratele său la o zi după atac. 

Cadavrul victimei a fost descoperit de fratele acestuia în 10 octombrie.

La scurt timp după descoperirea crimei, polițiștii l-au identificat și reținut pe agresor. Potrivit unor surse din anturajul victimei, motivul conflictului mai vechi dintre cei doi ar fi o idilă cu o femeie.

La începutul lunii decembrie, Alin Bega a fost trimis în judecată pentru omor, iar în doar trei luni a fost și condamnat, pentru omor și violare de domiciliu.

CITEȘTE ȘI:

Alin Bega a fost condamnat la 6 ani și 8 luni pentru omor și la 6 luni pentru violare de domiciliu. În baza codului de procedură penală, a fost condamnat la pedeapsa cea mai grea, plus un spor din cele 6 luni, rezultând o condamnare la 6 ani și 10 luni de închisoare cu executare.

”Condamnare fără acord de recunoaştere:

Solutia pe scurt: Respinge cererea inculpatului Bega Ioan Alin, formulată prin apărătorul său ales, privind schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de omor, (…) în infracţiunea de loviri sau alte vătămări cauzatoare de moarte, (…) condamnă pe inculpatul Bega Ioan Alin, cetăţean român, (…) arestat preventiv în cauză şi aflat în prezent în Penitenciarul Aiud, la pedeapsa de: – 6 ani şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor (…) – 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de violare de domiciliu (…) aplică inculpatului Bega Ioan Alin pedeapsa cea mai grea, de 6 ani şi 8 luni închisoare la care adaugă un spor de o treime din cea de a doua pedeapsă, adică 2 luni, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 6 ani şi 10 luni închisoare. (…) aplică inculpatului Bega Ioan Alin pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor (…) ia faţă de inculpatul Bega Ioan Alin măsura de siguranţă prev. de art. 108 lit. a Cp – obligarea la tratament medical psihiatric.(…) admite în parte acţiunea civilă formulată de părţile civile D. D. V. şi T. C. R. – fiul şi fiica victimei D. V. şi îl obligă pe inc. Bega Ioan Alin să plătească fiecărei părţi civile suma de 50.000 lei, daune morale. Respinge restul pretenţiilor civile. (…) În baza art. 72 Cp scade din pedeapsa închisorii aplicate inculpatului Bega Ioan Alin, perioada reţinerii şi a arestului preventiv, începând cu 11 octombrie 2018, la zi şi în baza art. 399 alin. 1 Cpp menţine măsura arestării preventive sub care se află în prezent inculpatul….”, se arată în sentința Tribunalului Alba.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia în termen de 10 zile.

Articole similare :
comments powered by Disqus