Stiri de ultima ora

Adolescenţii au strâns bani pentru a construi un nou spital

Adolescenţii au strâns bani pentru a construi un nou spital
Local
Luna trecută, a avut loc prima ediţie a festivalului de antreprenoriat pentru liceeni „Spark Week”, ocazie cu care, un număr de 36 de tineri, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 18 ani din mai multe oraşe ale ţării, s-au adunat la Bucureşti pentru a învăţa despre antreprenoriat. 

Timp de o săptămână, aceştia au interacţionat cu 20 de antreprenori şi manageri, printre care şi organizatorii festivalurilor „Nevesea” şi „Untold”, au vizitat şase business-uri, alături de fondatorii acestora şi au participat la numeroase ateliere practice, învăţând despre marketing, vânzări şi despre etapele lansării unui business. 

În echipe, tinerii au gândit o idee de produs pe care să-l vândă în maximum 24 de ore. Cei 36 de participanţi au ales să testeze vânzarea unor diverse produse şi servicii: brăţări personalizate, cărţi surpriză sub conceptul „Blind date with a book”, căsătorii pentru o zi, tricouri cu grafică modernă creată de ei şi inspirată din artă etc. La final, toţi banii strânşi de către tinerii participanţi au fost donaţi către o cauză socială - iniţiativa „#Noi Facem Un Spital” a Asociaţiei „Dăruieşte Viaţă”. 

Per total, în mai puţin de 24 ore, cei 36 de tineri au strâns 9.924 lei, într-un mod în care şi-au testat şi abilităţile de antreprenori. 

Cu această ocazie, Carmen Uscatu, fondatoarea Asociaţiei „Dăruieşte Viaţă” a declarat: „#Noi Facem Un Spital” a devenit, dincolo de construcţia şi amenajarea unei clădiri, menită să trateze uman şi la standarde europene, copiii bolnavi de cancer, un fenomen social care ne-a readus speranţa că se poate. Se poate atunci când ieşi din amorţeală şi te implici. Se poate atunci când laşi fricile deoparte şi decizi să acţionezi. Se poate atunci când decizi să semnalezi orice abuz, mic sau mare, asupra ta sau asupra aproapelui. Se poate când implicarea devine un gest de igienă personală, fără de care constaţi că nu mai poţi trăi. Îmi doresc ca adolescenţii să respire acest SE POATE. De aceea am acceptat invitaţia de a fi alături de ei la Spark Week”, a declarat ea.
cugetliber.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus