Stiri de ultima ora

Trucuri pentru băile mici

Trucuri pentru băile mici
LifeStyle
Băile mici, aşa cum sunt cele din apartamentele de bloc, reprezintă cel mai adesea o provocare atunci când trebuie amenajate sau reamenajate. Există însă mai multe trucuri care vă pot ajuta să obţineţi senzaţiile de spaţiu mai mare şi de confort. Iată câteva dintre acestea:

Obiecte sanitare subdimensionateEste lesne de înţeles că într-o baie mică nu aveţi loc şi pentru cadă, şi pentru duş sau pentru un lavoar dublu. Asta nu înseamnă încă că trebuie să renunţaţi la confort, ci doar că trebuie să vă orientaţi spre obiecte sanitare de dimensiuni mai mici. De exemplu, alternativa cea mai bună la cada de baie este o cabină de duş de tip walk-in, cu uşi glisante, din sticlă clară, care să lase lumina să treacă prin ele, iar astfel să amplifice senzaţia de spaţiu. De asemenea, un lavoar îngust şi un vas de wc montat pe colţ vor salva mult spaţiu. Un alt truc foarte bun este să folosiţi sanitare suspendate, cu un design minimalist, axat pe linii şi forme rotunjite.

Mobilier de depozitare pe pereţiProsoapele, produsele de îngrijire şi celelalte lucruri de care este nevoie într-o baie pot fi depozitate în ordine şi la îndemână pe rafturi şi etajere montate la nivelul pereţilor. De exemplu, puteţi valorifica peretele aferent vasului de wc, care de obicei este lăsat liber, dar şi zonele de colţ.

OglinziO oglindă de mari dimensiuni montată deasupra lavoarului va face ca baia să pară mai mare decât este în realitate. Pentru un efect sporit, puteţi acoperi integral cu oglindă unul dintre pereţii liberi ai băii.
www.casamea.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus